„În perioada 3-5 ianuarie 2018, la Roma a avut loc cel de-al XXI-lea Congres National al Asociatiei Profesorilor Catolici din Italia (AIMC).
La initiativa Biroului Pastoral, prin bunavointa pr. Paul Popa, la congres au participat, alaturi de acesta, în calitate de invitati, doamna prof. Antonia Monica Nica, director al Liceului Greco-Catolic „ Iuliu Maniu”, doamna Ana Popa, psiholog scolar si doamna prof. Cornelia Vesea.
Delegatia noastra a fost primita cu caldura si a participat cu interes la lucrarile congresului. Fiecare zi a început cu o liturghie, bun prilej pentru examinarea constiintei.
În cea de-a treia zi, 5 ianuarie, am beneficiat de participarea la audienta generala organizata de Sfântul Parinte. Timpul petrecut în îmbratisarea coloanelor ce strajuiesc piata San Pietro, asteptând intrarea în sala de audiente, a fost din plin rasplatit când, împreuna cu cei 400 de profesori, l-am putut vedea si auzi pe Sanctitatea Sa.
De o deosebita încarcatura emotionala a fost momentul atingerii mâinii Sfântului Parinte si primirea binecuvântarii.
A fost o experienta unica si ne-am întors acasa cu sufletele pline de bucurie si cu intentia de-a urma sfaturile Sfântului Parinte: sa formam tineri deschisi la realitatea înconjuratoare, sa accentuam relatia scoala-familie si sa sadim în sufletele tinerelor vlastare respectul si responsabilitatea pentru o ecologie integrala.