Ascultând și urmând îndemnul Mântuitorului din Evanghelia de la Matei 19,14 „Lăsaţi copiii să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor”, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, dorește în anul 2021 să construiască încă o „oază” pentru formarea și educarea copiilor și tinerilor, care în același timp va fi deschisă tuturor grupurilor parohiale, oratorii, cercetași, scout, elevi, profesori, formatori, asociații și nu numai.

         Această oază va fi și un semn de renaștere a Stațiunii Stâna de Vale, proiect mult dorit și așteptat de Biserica noastră și de către toți aceia care iubesc muntele și natura acestui loc mirific.

         Noul Centru Pastoral va avea o capacitate de peste 35 de locuri de cazare, sală de mese, sală de conferințe, sală multifuncțională, sală profesorală și didactică pentru școala în natură, terase – refugiu pentru turiștii în tranzit, care doresc să facă un popas de odihnă sau servirea mesei.

         Acest proiect, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, va fi susținut de către Episcopie și mai mulți binefăcători din țară și străinătate.

         Întrucât costurile de realizare a unui asemenea proiect sunt ridicate, dorim să apelăm la bunăvoința fiecărei persoane de bine, în a sprijini financiar, prin acțiuni de strângere de fonduri sau de voluntariat, să participe  la realizarea acestui Centru formativ pentru copiii și tinerii noștri.

         Mulțumim Domnului și tuturor binefăcătorilor care s-au anunțat deja în susținerea acestui proiect, de asemenea și tuturor acelora care cred în misiunea Bisericii de a educa tinerele vlăstare și de a forma viitori cetățeni și credincioși responsabili ai societății noastre.

         Vă dorim sărbători cu pace si bucurie, fie ca pruncul Isus să se nască cu adevărat în sufletele noastre!

          Cei care doresc să contribuie la realizarea acestei „oaze” pentru formarea și educarea copiilor și tinerilor, care în același timp va fi deschisă tuturor grupurilor parohiale, oratorii, cercetași, scout, elevi, profesori, formatori, asociații și nu numai, o pot face donând în contul: RO25RNCB0032046483240048, deschis l Banca Comercială Română.

                                                        Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici