„Aceasta saptamâna am avut parte de o serie de evenimente de emotionante si pline de harul dumnezeiesc, care s-a revarsat nu numai peste Biserica noastra greco-catolica, ci si peste Biserica Catolica din Alicante.
Evenimentele au început în data de 5 decembrie, cu celebrarea Liturghiei bizantine a Sfântului Ioan Gura de Aur, în Catedrala Sfântul Nicolae din Alicante, aproape în totalitate savârsita în limba spaniola. Liturghie la care a participat Vicarul Episcopal Don Jose Navarro, parohul catedralei Don Ramon, parohul Don Vasil greco-catolic al comunitatii ucrainene din Alicante si Torrevieja, Parintele Radu Bokor – organizator si parohul Biserici Sfânta Cruce si preotul Bisericii greco-catolice Sfântul Nicolae din Alicante, Diaconul polonez Kamil. Invitatii speciali ai acestui eveniment au fost: Parintele Alin Arendas împreuna cu sotia dânsului Nicoleta, Doamna profesoara Maria si tânarul organist/pianist Taran Paul, pentru a ne binecuvânta cu muzica dânsilor.
Am continuat urmatoarea zi de 6 decembrie, dimineata cu Liturghia savârsita de Parintele Alin împreuna cu Parintele Radu, încununând acea zi minunata a Hramului Bisericii Unite cu Roma, Greco-Catolice Sfântul Nicolae din Alicante, cu concertul de caritate „Sfânta Familie”. La acest concert am avut privilegiul sa auzim colinde minunate cântate de catre Parintele Arendas Alin, Nicoleta sotia dânsului, Antoniu fiul parintelui si Paul la clapa. Donatiile care s-au facut au ajuns în visteria Asociatiei Pyramid Learning Center Autism Oradea – care se ocupa cu reabilitarea copiilor cu Autism din Oradea. La acest eveniment au asistat un numar mare de români, printre care si Ministrul plenipotentiar, Consulul de la Castellon de la Plana domnul Dragos Tigau, domnul Nicolae Bonis presedintele Asociatiei Zestrea României din Alicante, Doamna profesoara Luminita reprezentanta Asociatiei ARIPI Alicante, Pastorul Bisericii Penticostale Române din Alicante domnul Deizi Barta si multi altii, care au fost impresionati de proiectul acestei minunate asociatii, prezentat de Doamna presedinta Nicoleta Arendas, împreuna cu Parintele Alin.
Mai apoi, am mai savârsit, în 7 decembrie, o Liturghie Bizantina în limba spaniola în Biserica Nuestra Señora de la Misericordia, unde deasemenea a fost animata de cei veniti din România, dupa care am încheiat acest sir de evenimente extraordinare, cu animarea Liturghiei latine în seara sarbatorii Imaculatei Zamisliri.
În pragul sarbatorilor de iarna, au avut privilegiul atât românii nostri dragi, cât si spaniolii sa se bucure de vocile, mult laudate, ale familiei Parintelui Arendas si de maiestria pianistului/organist Paul Taran; cu totii veniti din Oradea, la insistentele Parintelui Bokor Radu, care a ramas deasemenea profund impresionat de atitudinea crestinilor, care au auzit istorisirea dificultatilor cu care se confrunta familiile care au copii cu dezabilitati, însa si de bucuria pe care le-o ofera copiii, atunci când progreseaza vizibil.
Închei prin a o cita pe doamna Presedinta Nicoleta care zicea: „încercam sa ajutam copiii cu autism sa se integreze si sa intre în lumea noastra, când poate ar fi mai bine sa intram noi în lumea lor, pentru ca în lumea lor, ei nu cunosc invidia, rautatea, si pacatul.”