„Sarbatoarea Sfântului Nicolae reprezinta pentru Eparhia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea un prilej de mare bucurie, acesta fiind protectorul ei.
Cu aceasta ocazie, înca din ziua precedenta programul liturgic organizat în Catedrala ce poarta hramul Sfântul Nicolae, a fost unul cu totul deosebit, celebrându-se, de la orele 18:00 Acatistul Sfântului Nicolae, Sfânta Vecernie cu Litie ca de la orele 20:00 sa fie celebrata Taina Sfântului Maslu. Dupa Sfânta Vecernie, a urmat procesiunea cu sfintele moaste ale Sfântului Nicolae, acestea fiind expuse pe tot parcursul acestor zile de sarbatoare, oferind credinciosilor ocazia de a le venera. Moastele Sfântului Nicolae sunt prezente în Catedrala Greco-Catolica din Oradea înca din anul 1997, fiind oferite spre venerare din partea Sfântului Scaun.
Pentru studentii seminaristi acesta sarbatoare a fost una cu dubla semnificatie, întrucât, în data de 6 decembrie, de la orele 10, în Catedrala Greco-Catolica, Preasfintitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, în cadrul Sfintei Liturghii pe care a celebrat-o alaturi de mai multi preoti a hirotesit lectori pe semniaristii anului III si ipodiaconi pe cei din anul IV. În cuvântul de învatatura, Preasfintitul a subliniat virtutile care au modelat viata Sfântul Nicolae si anume: bunatatea, credinta si umilinta îndemnându-i pe studentii hirotesiti sa urmeze modelul Sfântului în viata lor.
La sfârsitul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Virgil a invocat ajutorul si mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, transmitându-le celor ce poarta numele Sfântului, la multi ani si multe haruri de la Domnul!