„Editia cu numarul 21 a Zilelor Muzeului Tarii Crisurilor va avea loc, la Oradea, în perioada 16-21 mai 2017. Actiunile vor fi gazduite atât de Palatul Baroc, cât si de noul sediu al Muzeului, fosta cladire a Garnizoanei Oradea.
Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc marti, 16 mai, în jurul orei 12.00, la Palatul baroc (Muzeul Tarii Crisurilor, sediul vechi), B-dul Dacia nr.1-3. Manifestarea va continua cu lansarea anuarelor muzeului, „Crisia” si „Nymphaea”, si a unor carti având ca autori specialisti ai Complexului „Muzeul Tarii Crisurilor”, aparute în Editura Muzeului Tarii Crisurilor. Tot la sediul vechi, Sectia de Arta, de la ora 17.00, va avea loc vernisajul a doua expozitii de fotografie documentara: „Oameni si cruci” – Vasile Dorolti, „Confesiuni religioase” – Remus Tiplea.
Joi, 18 mai, va fi sarbatorita la Oradea, Ziua Internationala a Muzeelor, sub genericul „Revenirea la normalitate”, prilej cu care, în noul sediu al muzeului, Str. Armatei Române nr.1/A, Corpurile A si A1, vor avea loc vernisajele unor expozitii temporare, între orele 17.45-18.30, respectiv între orele 18.45-19.30. Astfel, joi, 18 mai, de la ora 17.45, va avea loc vizita în expozitiile temporare organizate în noul sediu: „Imaginea lumii tesute în lâna: scoarte din patrimoniul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau (Republica Moldova)” si „Etnographica – Reprezentari grafice ale portului popular din colectia Muzeului Déri din Debrecen (Ungaria)”. De la ora 18.45, va avea loc vizita în expozitiile temporare: „Donatia Iosif Fekete (colectia Muzeului Tarii Crisurilor)”; „Pictori si sculptori oradeni din colectiile Muzeului Tarii Crisurilor (1950-1980)”; „Retrospectiva graficianului Nistor Coita (1943-2013)”, realizata în parteneriat cu Muzeul de Arta Contemporana a României din Bucuresti. Intrarea la vernisaje se face pe baza de invitatii. Expozitiile care vor fi vernisate în data de 18 mai 2017 vor putea fi vizitate gratuit în Noaptea muzeelor (20 mai 2017, orele 19.00-2.00).
Editia din acest an a Zilelor Muzeului Tarii Crisurilor se va încheia duminica, 21 mai, un un concert, „Anotimpurile”, de la ora 18.30, la noul sediu al Muzeului Tarii Crisurilor (Str. Armatei Române nr.1/A). Pentru acest eveniment, sunt disponibile 135 de locuri. Biletele se vor distribui gratuit, pâna la epuizarea numarului anuntat, la secretariatul muzeului (str. Traian Lalescu nr.1, pâna recent sediul Tribunalului, vizavi de stadionul F.C. Bihor).