„Copiii Parohiei „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius au petrecut împreuna zile frumoase din vacanta mult asteptata.
În perioada 29 iunie – 3 iulie, copiii din comunitatea beiuseana au avut bucuria de a merge în vacanta în zona pitoreasca a Padisului. Organizatoare a taberei au fost neobositele Surori Minime ale Reginei Purgatoriului.
Ca în fiecare an, tabara are o tema biblica pentru a-i calauzi pe copii prin studiu biblic, cateheza, cântec si joc la cunoasterea unor personaje biblice si implementarea moravurilor bune ale acestora în propria viata. Tema taberei din acest an a fost – „Regele David”: alegerea acestuia si ungerea lui de catre judecatorul Samuel, încrederea sa în Domnul si apararea cu curaj a demnitatii divine si a poporului în fata filisteanului Goliat, prietenia sincera dintre el si Ionatan, fiul regelui dusmanos Saul, caderea în pacat si pocainta sincera al acestui mare rege. Dupa citirea pasajului biblic si vizionarea unui film tematic, aceste idei au fost meditate si prelucrate de copii în grupuri de studiu, alaturi de animatoarele voluntare Lavinia, Maria si Izabela sub îndrumarea Sorei Antonella.
Biserica doreste ca acest cuvânt semanat sa aduca roade, si cum altfel, decât în trairea comuniunii cu cei din jur. Astfel, drumetiile zilnice, jocurile comunitare, cântecele si masa împreuna au fost o ocazie de crestere în prietenie si rodire. Toti asteptau cu entuziasm momentul drumetiei, chiar daca uneori se mai auzea si câte un suspin al vreunui drumet obosit. Atunci toti poposeau în câte o poienita, serveau o mica gustare, iar parintele paroh profita pentru a-i constientiza ca natura este un dar din partea Domnului pentru noi, un dar pentru care trebuie sa aducem multumiri si care trebuie pretuit si îngrijit. În puncte de rascruce ale traseelor urmate, drumetii au afisat planse tematice si responsabilizatoare pregatite de domnul Darabaneanu.
Comuniunea s-a manifestat si în sevirea mesei; grupurile desemnate prin culori faceau de servici, aducând bunatatile pregatite de catre bucatareasa la prânz, respectiv de catre Sora Maria si Carmen, sotia parintelui, dimineata si la cina. Promisiunile de „Pofta buna. Multumim si la masa nu vorbim” nu erau tocmai împlinite, dar … cu burtica plina aveau si chef si voie buna.
Oriunde era grupul de copii rasunau si cântecele, pregatite cu multa daruire de catre copiii instruiti de domnul Boldis. Turistii savurau aceste momente, iar cabanierii de la „Cetatile Ponorului” se bucurau si ei de atmosfera întretinuta de micii muzicanti. Aplaudele sincere si calduroase au rasplatit stradania acestora.
Dar, ca orice poveste si aceste zile de vis au un sfârsit. În ajunul întoarcerii, toti s-au strâns în jurul unui foc de tabara aducând lauda Domnului prin cântari nu de alauta si timbale ci de chitare, vioara, tobe si pian. În acea seara, fiecare grup a prezentat printr-o sceneta un fragment din tematica taberei. Ultima zi, totul s-a încununat cu celebrarea Sfintei Liturghii animate de catre copii. Ei au primit si mici atentii din partea Surorilor, respectiv diplome de participare pregatite de doamna Baidoc. Dar si ei au pregatit mici amintiri pentru parintii care îi asteptau acasa.
Totusi acesta nu e un sfârsit! „Încredeti-va mereu în Domnul, cereti ajutorul Lui. Credinta sa va fie ca o piatra, vointa ca o prastie cu care sa înfruntati pacatul si problemele care pot aparea în viata, la fel cum micul David l-a înfruntat pe uriasul Goliat!” a fost îndemnul final al parintelui Zorel. În fiecare continua povestea…, fiecare va creste precum David în binecuvântarea lui Dumnezeu în mijlocul familiei si a Bisericii.