„La Muzeul Cetatii si orasului Oradea a avut loc miercuri seara vernisajul expozitiei „De la suferinta lui Isus la Înviere”, o expozitie de fotografie a sculptorului Maria de Faykod.

Expozitia fotografica ilustreaza Calea Crucii de la Lourdes, care a fost inaugurata în anul 2008, statiunile fiind marcate prin statui sculptate în marmura alba de Carrara. Compozitia monumentala realizata din peste o suta de tone de marmura ofera pelerinilor experienta trairii mântuirii si Învierii, a miracolului creatiei si a credintei. Marmura preschimbata de pe Calea Crucii de la Lourdes realizata de Maria de Faykod exprima misterul de nepatruns al suferintei si Învierii lui Cristos, dând speranta si putere tuturor.

Maria de Faykod este un sculptor francez de origine maghiara. Tatal ei a fost un medic suedez, iar mama profesoara de matematica-fizica. Talentul sau în sculptura s-a manifestat foarte devreme, recunoscând de la o vârsta frageda ca misiunea sa în viata va fi sculptura. La vârsta de 14 ani, Maria de Faykod primea primele sale comenzi, iar de atunci s-a dedicat întru totul creatiei.

La eveniment au luat parte Preasfintitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Excelenta Sa László Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea, doamna Klara Beres, presedintele Fundatiei Beres, domnul Pasztor Sandor, presedintele Consiliului Judetean Bihor, precum si alti invitati din Oradea si Ungaria.