„Urmând programul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea cu ocazia aniversarii centenarului aparitiilor Sfintei Fecioare de la Fatima, statuia peregrina a ajuns si în Protopopiatul nostru de Tasnad, în dupa-masa zilei de 23 septembrie.
Desi am avut parte de o ploaie marunta si deasa de toamna, totusi credinciosii nostri împreuna cu credinciosii romano-catolici, au asteptat-o pe Sfânta Fecioara în fata bisericii romano-catolice unde parintele protopop Aurel Hendea a rostit rugaciunea de întâmpinare, iar apoi am urcat în procesiune catre biserica noastra.
Pe timpul procesiunii s-au cântat imnuri si cântece mariane atât în limba româna cât si în limba maghiara.
Odata asezata în biserica preotii si credinciosii au trecut prin fata statuii Maicii Sfinte rugându-se si închinându-se, iar apoi a urmat Rozarul de marire recitat tot în ambele limbi. Programul a continuat cu desenul animat pentru copii, apoi Paraclisul Maicii Domnului celebrat de pr. Suiugan Dorel, urmat de filmuletul cu istoricul aparitiilor si încheind seara cu Binecuvântarea Euharistica celebrata de pr. Sas Marcel.
Duminica dimineata programul a început la ora 9.00 cu Rozarul de bucurie, urmat de Utrenie iar la ora 11.00 Sfânta Liturghie, la care pe lânga preotii din protopopiat a mai participat si pr. Nicolae Coroian, paroh în Mediesul Aurit, care a si tinut cuvântul de învatatura. În finalul Sfintei Liturghii toti cei prezenti au fost invitati la o agapa frateasca.
Statuia a mai ramas în biserica din Tasnad pâna la ora 17.30, timp în care numerosi credinciosi de diferite confesiuni s-au recules si s-au rugat la picioarele ei, iar apoi a fost dusa în Parohia Sauca unde a ramas pâna luni, 25 septembrie.
Îi multumim Sfintei Fecioare pentru ca ne-a vizitat protopopiatul si ca ne-a binecuvântat pe noi, pe toti si întreg orasul.