„Credinciosii din Protopopiatul Supur au fost prezenti Duminica, 03 septembrie 2017, în Parohia Supuru de Jos la o sarbatoare de suflet prilejuita de hramul Bisericii Unite din Supur. Luna aceasta se împlinesc 15 ani de la reînvierea cultului Greco-Catolic Unit cu Roma prin sfintirea Bisericii Greco-Catolice din Supur, ocazie cu care au fost omagiati preotii si carturarii supurani care s-au remarcat în lupta pentru dezrobirea, propasirea si emanciparea românilor din vechiul judet Salaj dar si din Ardeal.

Sfânta Liturghie a fost savârsita de Preasfintia Sa,Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, înconjurat de un sobor de preoti din care au facut parte: parintele Turcas Gheorghe, vicar foraneu al Silvaniei; parintele Goje Vasile, protopop de Supur si paroh de Ardud; parintele Crisan Marius, paroh de Supur si Ratesti; parintele Dragomir Tudor Iosif, paroh de Babta si Racova; parintele Cicsa Sabin, paroh de Coseiu si Madaras; parintele David Mihai, paroh în Italia si diaconul Gratian Guias; spre bucuria si binecuvântarea credinciosilor care au participat la aceasta sarbatoare de suflet a Supurului.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, Preasfintia Sa,Virgil Bercea a rostit un cuvânt de învatatura despre piatra pe care au aruncat-o ziditorii, dar care a ajuns sa fie în capul unghiului, dar si despre importanta memoriei pentru viitor (cine nu are memorie nu are viitor). Dupa Sfânta Liturghie a urmat o slujba Parastasului pentru toti preotii si carturarii supurani si sfintirea unui monument comemorativ, ridicat în cinstea acestora în curtea bisericii. Amintim dintre ei figurile proeminente ale lui Moise Sora Noac, Ioan Galu, Ioan Miclea, Ioan Coste, Andrei Cosma, Petru Cupcea, Emil Deac, Ioan Ardeleanu-Senior, preoti uniti si oameni de cultura, dar si pe Victor Vant care prin sacrificii aproape supraomenesti si-a vazut visul cu ochii, ridicarea si sfintirea noii Biserici Greco-Catolice din Supuru de Jos.

Cei de mai sus, adevarate repere morale s-au constituit în vii si reale modele de urmat de cei care azi vremelnic se gasesc în fruntea maselor de oameni si adeseori se pierd în lupte. Întoarcerea la radacini, cinstirea stramosilor, pretuirea limbii, a altor atribute si simboluri nationale duc la mentinerea natiunii pe un drum firesc, sanatos la pastrarea în viitor a fiintei nationale. A urmat cuvântul invitatiilor, dupa care, protopopul Vasile Goje i-a înmânat Preasfintiei Sale, Virgil Bercea, câteva carti în semn de pretuire, dar si în amintirea vizitei pastorale facute în Parohia Supuru de Jos. La final, preotul paroh a multumit Preasfintiei Sale, oficialitatilor, invitatilor si tuturor credinciosilor prezenti pentru dragostea, jertfelnicia si pentru ostenelile depuse de-a lungul timpului pentru a fi împreuna la aceasta sarbatoare a parohiei. Toti cei prezenti au fost poftiti apoi la o agapa a comuniunii crestine.