„La sfârsitul lunii august 2017, anul Centenar al Fecioarei de la Fatima, a iesit editia a -2a/2017 a cartii PSS Ioan Suciu „Fecioara din Fatima”. Epuizarea rapida a stocului editiei realizate pentru acest Jubileu de catre pr. Cristian Florin Sabau a impus de la sine o retiparire, însa ceea ce ne este prezentat e mai mult decât o simpla multiplicare a cartii precedente. Pe lânga o revedere integrala a textului, s-a gasit de cuviinta îmbogatirea acestuia cu noi informatii, îndeosebi cu relatari ale tuturor evenimentelor Jubiliare de la Fatima. Noul volum contine o relatare amanuntita a pelerinajului pe care Papa Francisc l-a facut la Sanctuarul portughez cu ocazia Centenarului, în mai 2017, ocazie cu care i-a canonizat pe Iacinta si pe Francisc, cei mai mici dintre copiii vizionari.
Astfel, cartea are 596 de pagini de text (cu 100 mai mult decât editia precedenta). De asemenea, au fost inserate 24 de pagini cu fotografii inedite, din istoria mai îndepartata sau mai apropiata a Fatimei. Volumul a fost tiparit la aceeasi Editura a Surorilor Lauretane de la Baia Mare.
Având în vedere faptul ca evenimentele din 1917 cauzate de aratarile Fecioarei la Cova da Iria au fost complexe si pot fi citite pe numeroase planuri, aceasta aparitie editoriala stimuleaza la reflectie, la cunoastere si la rugaciune. În ciuda numarului mare de pagini, nu se poate considera ca s-a spus totul despre Fatima; cartea intentioneaza o aducere la zi a faptelor întâmplate pâna acum, cu constiinta ca, atât trecutul, cât si prezentul si viitorul, prin lucrarea neobosita a Maicii Domnului, ne pot oferi surprize.