„În zilele de 16-18 martie a.c. au avut loc exercitiile spirituale pentru tinerii din Protopopiatul Simleu Silvaniei, care s-au desfasurat la Pensiunea „Colt de Rai”, pe Muntii Mesesului, judetul Salaj. Au participat un numar de 54 de tineri proveniti din parohiile: Plopis, Iaz, Valcau de Jos, Drighiu, Halmasd, Badacin, Simleu Silvaniei, Port, Marca, Cehei, Sumal cu vârsta de peste 14 ani. Meditatiile au fost sustinute de catre Pr. Conf. Univ. Dr. Eugen Jurca de la Facultatea de Psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara. Tema exercitiilor spirituale a fost „Tinere, tie îti zic scoala-te!” (Lc 7,14).
Prelegerile prezentate de catre parintele Jurca au fost intercalate cu ateliere de lucru în care tinerii au primit diferite sarcini de nuanta psihologica, dar si cu momente recreative în care au avut loc diferite jocuri. Reprezentantii Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea au fost Sora Kasia, precum si Veridiana Ghiurca, care au organizat jocurile si au animat toate activitatile.
Un moment emotionant a fost reprezentat de vizita Preasfintiei Sale Virgil Bercea, care s-a deplasat în cursul zilei de sâmbata pentru a adresa un cuvânt de încurajare tinerilor, îndemnându-i sa fie apropiati fata de biserica si de preoti, sa faca fapte bune, sa caute a fi exemple bune pentru cei din jurul lor.
În seara zilei de vineri tinerii s-au rugat împreuna „Calea Crucii”. La Sfânta Liturghie din zilele de sâmbata si duminica au concelebrat parintele Eugen Jurca, parintele Nicolae Bodea, protopop de Simleu Silvaniei si parintele Ioan Santa, paroh al Parohiei Plopis si responsabil desemnat al activitatilor cu tinerii în Protopopiatul Simleu Silvaniei. Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de catre participanti, avându-i în frunte pe tinerii din Simleu Silvaniei.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru aceste zile de reculegere, speram într-un curs ascendent al activitatilor cu tinerii, deoarece viitorul Bisericii îl constituie aceste mladite pline de speranta.