„Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a întreprins astazi, sâmbata 12 august 2017, o vizita în diferite Parohii ale Episcopiei.

Au fost vizitate Parohiile Valcaul de Sus, Horoatu Crasnei, Stârciu, Cizer si Marin. În Parohia Valcaul de Sus, ierarhul a vizitat Biserica alaturi de parintele paroh George Chis. Biserica care va purta hramul „Schimbarii la Fata a Domnului” în aceasta toamna va fi sfintita, acum pregatindu-se ultimele detalii pentru a putea primi învesmântarea prin Slujba Sfintirii.
La Biserica din Horoatu Crasnei, pastorita de parintele Sofineti Mihai, au loc lucrarile de împrejmuire cu gard ale locasului. Aici ierarhul s-a rugat alaturi de parintele paroh pentru comunitatea pe care o pastoreste. Biserica din Horoatu Crasnei a fost sfintita în 28 septembrie 2014.

Parintele Alin Bauer, parohul din Stârciu a prezentat Preasfintiei Sale lucrarile care au avut loc la noul lacas al comunitatii greco-catolice, o frumoasa Biserica din lemn construita începând din toamna anului 2016.
Moment de rugaciune si de binecuvântare a avut loc si în Capela comunitatii din Cizer, alaturi de parintele paroh Grad Ioan. Biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului” din Marin, judetul Salaj a fost ultima parohie vizitata de catre Preasfintitul Virgil, unde parintele paroh Adrian Fabian Botea, alaturi de familia dânsului, l-a primit cu bucurie pe ierarh.