„Preasfintia Sa Virgil Bercea, s-a aflat joi, 10 august 2017, în vizita în Protopopiatele Ier, Carei si Tasnad.
În Parohia Silindru, Preasfintia Sa Virgil a participat alaturi de Înalt Preasfintia Sa Fulop Kocsis Mitropolit al Mitropoliei Greco-Catolice din Debretin, la Sfânta Liturghie celebrata pentru cei aproximativ 300 de tinerii din Ungaria care se afla în aceste zile în pelerinaj. Tinerii au plecat din Oradea spre Máriapócs. Dupa ce au fost salutati si binecuvântati pelerinii, a urmat vizita în Parohia Valea lui Mihai, alaturi de Preacuviosul parinte Grigore Borzos si câtiva membrii ai consiliului parohial.
În Protopopiatul Carei, Preasfintia Sa l-a vizitat pe parintele vicar foraneu al Satmarului, Radu Filip, pe parintele Felician Buzgau din Parohia Piscolt si vizitând apoi Parohia Ghenci condusa de catre parintele Lucian Cociorva, unde au fost analizate lucrarile de renovare care au avut loc la Biserica.
A urmat vizitarea Parohiilor Sauca si Becheni-Chisau alaturi de parintele paroh Florin Holhos. În Parohia Becheni-Chisau a fost vizitat locul undeva va fi amplasata noua Biserica de lemn pentru comunitatea greco-catolica.