„La Sarbatoarea „Schimbarii la Fata a Domnului Isus Cristos”, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a celebrat Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la Schitul Carmelitan din Stânceni, judetul Mures, cu ocazia hramului acestuia.
Bazele Schitului de la Stânceni a fost pus la invitatia Preafericirii Sale Lucian Cardinal Muresan de catre Manastirea Sfântul Ilie, Carmelul din Saint Remy (Franta), la 14 septembrie 1994, de Sarbatoarea Înaltarii Sfintei Cruci. Schitul este consacrat Sfintei Cruci care îi uneste pe toti crestinii în asteptarea Învierii. Schitul este condus de catre maica Eliane, iar parintele slujitor este Cornel Dârle, din Episcopia Greco-Catolica de Oradea.
În cuvântul de învatatura Preasfintia Sa Virgil a vorbit despre „Sarbatorea Schimbarii la Fata”, amintind faptul ca „Petru, Iacob si Ioan au stat o vesnicie cu Domnul. De aici vine si întrebarea: Noi cât stam cu Domnul?”, de asemenea si despre binele pe care ni-l face noua Domnul: „Acel bine care trebuie sa-l transpunem în viata noastra, în viata de familie, în marile momente de bucurie si în momentele de deceptie”, pentru ca „doar atunci când putem iesi si vorbi despre Domnul, doar atunci acest bine pe care îl traim devine: adevar, frumos, binele suprem, devin Domnul care astazi s-a Schimbat la Fata si care vrea sa ne schimbam si noi”.
La sfârsitul Sfintei Liturghii cu ocazia împlinirii celor 50 de ani de viata consacrata, Maica Eliane, a primit din partea Preasfintiei Sale o diploma si medalia omagiala la Jubileul de 225 de ani de la înfiintarea Seminarului din Oradea precum si o cruce, de asemenea si parintele Cornel Dârle, fost profesor al Seminarului, ca semn de pretuire si recunostinta pentru sustinerea activitatii Seminarului.