Celebrarile centrale de-a lungul plajei în fata oceanului

„Cinta Costera Uno”, loc sugestiv situat de-a lungul Golfului Panama, din Oceanul Pacific, va gazdui principalele manifestari din cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor din Panama, cu desfasurare între 22 si 27 ianuarie 2019 –a anuntat arhiepiscopul de Panama, monseniorul José Domingo Ulloa Mendieta, precizând ca alegerea locatiei a fost precedata de evaluari efectuate de Jandarmeria Vaticana.
Zona a fost considerata potrivita si în vederea garantarii securitatii pontifului si a celor peste 375 de mii de tineri asteptati la eveniment. Totodata, „Cinta Costera Uno” a raspuns criteriilor de sustenabilitate a mediului si de sobrietate.
„Panama va asteapta cu inima si cu bratele deschise”, a adaugat prelatul panamez, adresându-se tinerilor din întreaga lume care, în 2019, vor participa la Ziua Mondiala a Tinerilor din 2019, cu desfasurare în Panama.

Pentru acest eveniment dedicat tinerilor a fost deja prezentat logo-ul Zilei Mondiale precum si imnul. Imnul inspirându-se din tema mariana a celei de-a 34-a ZMT, este intitulat „Hágase en mí, según tu palabra” („Fie mie dupa cuvântul tau”) a fost scris si compus de Abdiel Jiménez, catehet din parohia „Cristo Resucitado” în districtul „San Miguelito” din Panamá, deja cunoscut ca autor de cântece liturgice.