„Prin decretul nr 760 din 08.06.2017, semnat de Preasfintia Sa Virgil Bercea, Biserica parohiala greco-catolica din Chilioara, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, va purta si al doilea hram, cu titlul de „Sfântul Anton de Padova”. Ziua de 15 august care o comemoreaza pe Maica Domnului si ziua de 13 iunie care-l comemoreaza pe Sfântul Anton de Padova sunt considerate ca sarbatori speciale si de hram ale acestei Biserici.
Anuntul a fost facut de parintele vicar general al Eparhiei de Oradea, Olimpiu Todorean, în cadrul liturghiei oficiate în Biserica din Chilioara, duminica, 11 iunie 2017. Alaturi de parintele vicar general, au concelebrat parintele protopop de Zalau, Valer Parau, parintele paroh Vasile Pop, parintele Ioan Mitre, parintele Alexandru Fit, precum si diaconii Gheorghe Muste si Marius Matei.
Raspunsurile din cadrul Sfintei Liturghii au fost date de corul Bisericii Sfânta Familie din Zalau, condus de profesorul Grigore Grigorut.
Dupa sfintirea florilor de crin, fiecare credincios a putut saruta relicvele Sfântului Anton, prezente in aceasta Biserica pentru venerare.
La final, dupa îndemnul si invitatia de a ne întoarce cât mai des în aceasta frumoasa Biserica, gazdele primitoare ne-au „rasfatat” pe toti cei prezenti cu bucate alese si vorbe frumoase.