Eparhia de Oradea s-a bucurat vineri, 3 decembrie 2021, de vizita unei delegații din Eparhia Greco-Catolică de Hajdúdorog, condusă de IPS Fülöp Kocsis, arhiepiscop și mitropolit de Hajdúdorog.

Întâmpinați de Preasfințitul Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, împreună cu Părinții Vicari Mihai Vătămănelu și Antoniu Chifor, au vizitat mai întâi Palatul Episcopal din Piața Unirii, după care s-au îndreptat spre Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu și Catedrala Sfântul Nicolae, Biserica Schimbarea la față din cartierul orădean Velența, ziua încheindu-se la Seminarul Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi.

Cu ocazia acestei vizite, a fost semnat și protocolul de colaborare strategică pe termen lung pentru cetățenii și credincioșii județelor Hajdú-Bihar și Bihor. Scopul principal al acestui acord este cooperarea celor două eparhii în a crește dezvoltarea și puterea de întreținere a celor două biserici, de a crea condiții optime la programe de finanțare și dezvoltare și de a dezvolta ideile viitoare de proiecte și concepte.

În protocol au fost incluse proiecte legate de domeniul educației și a turismului religios, implementarea programelor de finanțare pentru instalarea surselor regenerabile de energie, precum și proiecte de dezvoltare care au un impact semnificativ asupra dezvoltării spirituale și fizice ale organizațiilor și instituțiilor celor două entități.

Biroul de Presă