„Vineri, 18 iulie, s-au reîntâlnit copiii, amici, din cele doua oratorii ale parohiilor greco-catolice din Valea lui Mihai si Carei.
Un grup de copiii de la Oratoriul „Colt de rai” al Asociatiei Ave Miriam de pe lânga Parohia Româna Unita – Greco-Catolica din Valea lui Mihai si-au întrerupt activitatile zilnice obisnuite pentru a-si vizita prietenii de la oratoriul „Casuta Teodorei” al Parohiei Greco-Catolice (maghiare) din Carei. Reîntâlnirea a fost deosebit de calduroasa. Vizitatorii si oaspetii „s-au încântat” reciproc cu cântece si s-au îndeletnicit faurind câte un buchet de flori din coli colorate, urmând atent sfaturile pedagogilor prezenti, sotiile parohilor comunitatilor, respectiv o educatoare. Dupa nelipsitul joc, ei au vizitat splendida biserica a comunitatii în care au rostit bilingv „Tatal nostru” si „Îngerasul”.
Acest fragment spiritual si comunitar al întrunirii a fost urmat de unul turistic: vizita frumosului castel „Karoly”. Momentul senzational a fost, apreciind exclamarea constanta al sincerului „uau”, vizionarea colectiei de arme si trofee din Africa. Vizita s-a încheiat cu un joc comun în parcul castelului.
Oratoriul „Colt de rai” se bucura de interesul fata de activitatile lui zilnice din partea a circa 35 de copii, de confesiuni si etnii diferite. Toti sunt uniti si animati de o sincera prietenie ce izvoraste din dragostea lui Dumnezeu si care se hraneste cu profundele învataturi în limbajul unanim al Sfintei Scripturi. Efortul material pentru toate activitatile este sustinut partial de sponsorizari locale (Primaria, grupul de firme Ara Shoes România, dr. Furau Gh., dl. Savu) si de contributiile parintilor. Ne bucuram de aceasta sustinere necesara si importanta nu doar pentru faptul ca ofera financiar un cadru tot mai complex si placut programului oratoriului (zilnic în vacanta si saptamânal în cursul anului scolar) cât, mai ales, pentru ca este dovada unei aprecieri din partea comunitatii. Societatea astfel, recunoaste importanta existentei unui ambient crestin propice dezvoltarii spirituale si formarii personalitatii copiilor si implicit a unei noi generatii a familiei umane, în bratele Bisericii.