„Responsabilii cu pastoratia familiilor din Eparhia Greco Catolica de Oradea, au fost prezenti timp de o saptamâna la Dublin pentru a participa la prima etapa de pregatire pentru Întâlnirea Mondiala a Familiilor 2018 dar au dorit sa si viziteze comunitati din capitala Irlandei pentru a cunoaste mai bine realitatile locale si pentru a trai împreuna bucuria Sarbatorii Pogorârii Spiritului Sfânt.
În seara zilei de 3 iunie pr. Mihai Tegzes si pr. Mihai Vatamanelu OFMConv. au concelebrat la Sf. Liturghie de Rusalii prezidata de Excelenta sa Episcopul Pietro Fragnelli, presedintele comisiei pentru familie a Conferintei Episcopilor Catolici din Italia si episcop de Trapani în Parohia Romano Catolica "Sf. Familie" din Dublin. Ceilalti preoti concelebranti au fost Pr. Patrick Madden si pr. Coriolan Muresan de la parohia locala, Don Paolo Gentili directorul Oficiului pentru Familie al Conferintei Episcopale Italiene si don Enzo Bottacini de la acelasi oficiu. Episcopul Fragnelli a salutat comunitatea si a vorbit despre importanta Întâlnirii Mondiale a Familiilor de anul viitor. Sarbatoarea Rusaliilor a fost traita astfel cu multa bucurie de credinciosii din aceasta parte a orasului.
În dimineata zilei de 4 iunie, Responsabilii cu Pastoratia familiilor în Eparhia de Oradea au concelebrat la Sf. Liturghie din parohia San Michan pentru Comunitatea Greco Catolica din Dublin. Cei doi preoti ai fost prezentati comunitatii de catre pr. Coriolan Muresan, care se ocupa de pastoratia greco catolicilor ardeleni si banateni din Arhidieceza de Dublin.
Predica a fost facuta de pr. Mihai Tegzes care a vorbit despre importanta Sarbatorii Rusaliilor în viata noastra spirituala subliniind darurile si roadele Spiritului Sfânt si încurajând familiile greco catolice din Irlanda sa traiasca cu entuziasm darul credintei si sa fie deschisi darului Spiritului Sfânt.
Înainte de finalul Sf. Liturghii pr. Mihai Vatamanelu OFMConv. a prezentat credinciosilor proiectele legate de viitoarea întâlnire a familiilor subliniind bucuria de a cunoaste viata unei comunitati greco catolice tinere ca si cea din Irlanda.
Preotii prezenti au rostit rugaciunea de Consfintire la Preasfânta Inima a lui Isus la fel ca în fiecare prima duminica din luna. Pr. Bryan Shortall OFMCap. i-a salutat pe responsabilii cu pastoratia familiilor din Oradea si le-a adresat urarile de sarbatori de Rusalii binecuvântate greco catolicilor care celebreaza în aceeasi comunitate.
Cu ocazia acestor zile binecuvântate la Dublin responsabiliii cu pastoratia familiilor din Eparhie au vizitat si biserica "Maica Domnului de Lourdes" unde celebreaza Sf. Liturghii comunitatea romano catolica din România pastorita de pr. Eugen Tâmpu.
Cu siguranta viata Comunitatilor din Dublin ne încurajeaza pentru Întâlnirea Mondiala a Familiilor 2018.