„Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului (11 februarie), Centrul de Îngrijire la Domiciliu (CID) al Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, ofera gratuit în ziua de joi, 11 februarie 2016, masurarea glicemiei si a tensiunii arteriale. Primele 100 de persoane vor beneficia si de vitamina C acordata gratuit.
Doritorii sunt asteptati între orele 8.00-12.00 la sediul Centrului de Îngrijire la Domiciliu aflat pe str. Mihai Pavel nr. 2, Oradea.

Simona Todorean

Coordonator CID

Centru de Îngrijire la Domiciliu asigura asistenta medicala profesionala conform unui plan de îngrijire adaptat fiecarui pacient în parte. Ofera informatii si asistenta familiei pentru a asigura cele mai bune îngrijiri în cele mai bune conditii.
Servicii medicale oferite de C.I.D: administrarea de medicamente; injectii IM; injectie IV; perfuzie; masurare TA, puls; masurarea glicemiei; tratarea si prevenirea escarelor; pansamente; masaj, mobilizarea bolnavului; clisma evacuatore/ terapeutica; schimbare scutec adult, toaleta locala; toaleta partiala; toaleta totala.
Pe lânga serviciile medicale, C.I.D., acorda beneficiarilor: carucioare, cârje, bastoane, cadre de mers.
C.I.D. are servicii acreditate pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice si a persoanelor cu handicap. C.I.D. are contract de prestari servicii încheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate Bihor.
Criteriile de selectie ale beneficiarilor C.I.D. pe serviciul social sunt: venitul pe membru de familie nu depaseste 350 lei; persoane fara apartinatori; persoane imobilizate la pat sau greu deplasabile; persoane care nu îsi pot satisface nevoile fundamentale/de baza; persoane cu diagnostic si recomandare de îngrijire la domiciliu din partea unui specialist; persoane cu domiciliu în Municipiul Oradea; persoane cu certificat de handicap fara însotitor.
Sursa:http://www.caritaseparhial.ro/