„Sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existenta a Seminarului oradean, în perioada 25-27 mai 2017, în Aula Magna „Episcop Ioan Suciu” a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfintii Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, a avut loc Sesiunea de Comunicari Stiintifice Studentesti, cu titlul „Educatie si Societate”. Aceasta Sesiune a fost organizata de Asociatia Studenteasca Coriolan Tamâian Oradea, din cadrul Departamentului Oradea al Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj Napoca, cu binecuvântarea Preasfintiei sale Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
Evenimentul a început joi 25 mai, cu salutul adresat participantilor de catre presedintele ASCTO, Giusepe Ghiurca, urmat de cel al directorului de Departament al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea, domnul Ionut Popescu.
Printre participanti s-au numarat studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu, de la Facultatile de Teologie Greco-Catolica din Blaj si Oradea, de la Seminarul Teologic Romano-Catolic de la Alba-Iulia cât si de la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti.
Având în vedere faptul ca orasul nostru este multicultural, am profitat de ocazie pentru a face o vizita ghidata prin oras, precum si vizitarea ghidata a Muzeului Cetatii si orasului Oradea, în special a expozitiilor confesiunilor greco-catolica, romano-catolica, ortodoxa si reformata, dar si a Sinagogii Neologe Sion. Pe aceasta cale multumim d-nei Angela Lupsea care ne-a sustinut în aceasta privinta precum si d-nei Ramona Novicov care ne-a ghidat prin Oradea.
Tot în cadrul acestui eveniment, vineri 26 mai, a avut loc lansarea celor doua volume recent aparute: „Fecioara din Fatima – Episcop Ioan Suciu”, editie îngrijita de Parintele Dr. Cristian Sabau si „Cardinalul Alexandru Todea în dosarele securitatii”, de Dr. Sergiu Soica. La finalul sesiunii Preasfintia Sa Virgil Bercea, Episcop de Oradea, alaturi de Parintele Anton Cioba, Rectorul Seminarului Greco-Catolic oradean si de presedintele ASCTO, Giusepe Ghiurca, a înmânat diplome de participare celor care au sustinut lucrari, oferindu-le în acelasi timp câteva carti în dar.

Anul IV