„La Liceul „Don Orione” din Oradea a avut loc sâmbata, 04 martie 2017, Adunarea Eparhiala a clerului Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. Adunarea a fost prezidata de catre Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Preasfintia Sa Virgil la începutul întâlnirii a tinut o meditatie cu titlul: „Preotul si credinta”, subliniind cele trei cai pe drumul credintei, memoria, speranta si discernamântul. „Credinta creste si este sustinuta prin speranta. Speranta este ancorata în Cer, în Dumnezeu care ne transcende. Discernamântul este cel care ne face sa vedem care este timpul oportun «sa crestem în credinta noastra si astfel sa ramânem ancorati în Crucea lui Cristos». Cristos este Cel care îl întâlnim si ne întâmpina prin: Zaheii si pacatoasele zilelor noastre, prin femeile gârbove si cu scurgeri de sânge. În toti oamenii pe care-i întâlnim în drumurile vietii saraci si bogati, orgoliosi sau modesti…”.

Parintele Antoniu Chifor, vicarul responsabil cu preotii, a prezentat activitatile pastoral-misionare pe anul 2016, ale Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolica, de Oradea. Astfel au fost prezentate vizitele pastorale în tara si diaspora, hirotonirile, sfintirile si evenimentele la care a participat Preasfintitul Parinte Virgil, situatia institutiilor de învatamânt greco-catolic apartinatoare Episcopiei, activitatile biroului de presa pe anul 2016, formarea permanenta a preotilor, precum si evenimentele marcante care se vor desfasura în anul 2017.

Parintele Olimpiu Todorean, vicarul general al Episcopiei, a prezentat veniturile si cheltuielile realizate în anul 2016, precum si estimarea bugetara pentru anul 2017. De asemenea a mai fost prezentat si planul activitatilor pe anul 2016 a Biroului Pastoral referitor la activitatile pentru copii, tineri, adulti si familie, schimburile de experienta, bursele de studiu pentru tineri.

Au fost discutate si diverse chestiuni care tin de buna organizare a activitatilor pastorale, sociale, educative care îl privesc pe preot în legatura sa cu comunitatea din care face parte.