„Sâmbata, 20 mai 2017, preotii Petru Solomes, Gheorghita Dobrica, Traian Tamas si Alexandru Suciu, împreuna cu credinciosii comunitatilor române greco-catolice din Murau, Linz, Graz si Krems au organizat pentru prima data un pelerinaj comun la Bazilica Maicii Domnului din Mariazell.
Punctul central al întâlnirii a fost celebrarea Sfintei Liturghii la altarul Maicii Domnului, dupa ce în prealabil credinciosii au avut posibilitatea sa se spovedeasca.
Dupa celebrare, a urmat o agapa în casa destinata pelerinilor, unde toti cei prezenti sau bucurat de roadele muncii oamenilor si a binecuvântarii Domnului.
Le aducem multumiri pe aceasta cale tuturor participantilor la acest pelerinaj si, în mod special doamnei Irina si domnului Grigore Zimbru din Târsolt, pentru pregatirea gustoaselor sarmale.
Acest pelerinaj a fost o buna ocazie pentru noi toti, preotii si credinciosii acestor comunitati românesti din Austria, de a ne întari prin rugaciune si, a deveni o comunitate vizibila de credinta.
Îi multumim Bunului Dumnezeu si Preacuratei Fecioare Maria, pentru ca ne-au ajutat sa parcurgem aceasta etapa pe drumul vietii noastre de credinta.