„Miercuri, 7 decembrie 2016, în biserica greco-catolica din Cacica, diaconul Ionut Ursuleac a fost ridicat la treapta preotiei, prin punerea mâinilor Preasfintitului Vasile Bizau. Sfânta Liturghie a fost celebrata de catre Eparhul de Maramures împreuna cu un sobor de preoti, în frunte cu Vicarul pentru Vicariatul Ucrainian, pr. Dubovici Mihai; pr. protopop Colopelnic Vasile; si pr. protopop si paroh de Cacica, Nicolae Nicolaisen, aflam din materialul de pe EpiscopiaMM.ro.
„Aceasta este o zi de sarbatoare pentru tânarul Ionut Ursuleac, pentru familia lui, dar si pentru întreaga Biserica, deoarece atunci când Taina Preotiei este primita de catre un candidat, devine o sarbatoare pentru Biserica, deoarece el îsi asuma slujirea Evangheliei în supunere fata de Cristos. Si aceasta este cu adevarat o sarbatoare a sufletului si a fiintei umane, când se pune în slujba Evangheliei”, a afirmat Preasfintitul Vasile în predica sa. A continuat vorbind despre misiunea preoteasca: „Misiunea de slujire preoteasca este o misiune nobila si sfânta, pentru ca vine de la Mântuitorul Cristos si sta sub semnul promisiunii facute de El ucenicilor: cine va vede pe voi, ma vede pe Mine; cine va asculta pe voi, ma asculta pe Mine; cine se leapada de voi, se leapada de Mine, iar cine se leapada de Mine, se leapada de Cel ce m-a trimis pe Mine.”
„Iata ca suntem în aceasta succesiune a trimiterii: Isus a fost trimis de Tatal Ceresc în lume; El îi trimite pe apostoli; apostolii, mai departe, lasa ucenici si aceeasi misiune – mergeti si propovaduiti împaratia lui Dumnezeu în toata lumea – se actualizeaza cu fiecare misiune preoteasca, cu fiecare implicare a celor care poarta aceasta Taina a Preotiei, fiind altoiti pe Cristos, în Cristos”, a spus Ierarhul. În timpul conferirii Sacramentului Preotiei, tânarul Ionut Ursuleac a fost condus spre altar de catre pr. paroh Nicolae Nicolaisen si pr. Anton Cioba, rector al Seminarului Greco-Catolic din Oradea, seminar în care tânarul preot a stat pe perioada în care a studiat Teologia la Oradea.
Tânarul preot Ursuleac Ionut s-a nascut pe 31 ianuarie 1989 în localitatea Cacica (Suceava). A urmat Scoala primara si gimnaziala din localitatea natala între anii 1996-2004 si în perioada 2004-2008 a urmat Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. Între anii 2008-2012, a studiat Teologie Greco-Catolica – Pastorala la Universitatea „Babes Bolyai”, Cluj-Napoca, departamentul Oradea. A urmat apoi cursurile de masterat la Institutul Pontifical Oriental din Roma (2012-2015). A fost ridicat la treapta diaconatului pe 23 august 2016 de catre Preasfintitul Vasile Bizau, în biserica Sfânta Maria din Baia Mare.

Sursa: http://www.episcopiamm.ro