„Luni, 10 aprilie 2017, în seara primei zile a Saptamânii Mari, tineri apartinând diferitor grupuri, institutii de învatamânt si asociatii greco-catolice din Oradea au organizat o seara de rugaciune, meditatie si pregatire prin spovada pentru marea sarbatoare a Pastilor. Astfel, au contribuit asociatiile de tineret ASTRU, OMI, Allegria, Don Orione, Colegiul Sfânta Familie, Grupul „Pro Sanctitate”, Corul „Schola Cantorum”, Cercetasii Români Uniti, precum si tineri din Seminarul Teologic si din Liceul „Iuliu Maniu”. Evenimentul s-a desfasurat în biserica Manastirii Franciscane din Oradea.
Dupa ce toti cei de fata s-au rugat pornind de la Psalmul 50, pr. Traian Dobrata a proclamat si explicat Evanghelia ce vorbea despre Domnul care, de pe cruce, a încredintat-o ucenicului iubit pe Maria ca Mama. Cititori din diferite grupuri au lecturat întrebarile care alcatuiesc „Examenul de constiinta”, urmând spovezile individuale.
Seara s-a încheiat cu venerarea crucii si a statuii Fecioarei de la Fatima, cei de fata reîntorcându-se acasa cu sufletele curate si pregatite pentru a primi vestea Învierii Domnului.