„Spectacolul realizat de peste 70 de actori, care evoca patimile Mântuitorului de pe Calea Crucii si crucificarea acestuia, va porni marti, la ora 17:00, de pe strada Republicii, intersectie cu Aurel Lazar.
Acolo va fi pusa în scena Judecata lui Isus, iar apoi va continua pe pietonala pâna va ajunge în Piata Unirii, unde va fi recreata scena crucificarii lui Iisus. Evenimentul va dura aproximativ o ora.
Initiatorul acestui spectacol inedit este maestrul olar Dan Les din Baia Mare.
„În primul rând, rolul acestui spectacol este de a ne ajuta sa nu uitam de sarbatorile noastre crestine. În fata acestui mare tavalug al zilelor noastre, numit consumism, care de multe ori ne face sa uitam de ceea ce este cu adevarat important, noi încercam prin acest spectacol de teatru de strada sa aducem în prezent întâmplarile biblice de acum 2000 de ani. Acest spectacol de strada este jucat de actori de diferite religii crestine, iar mesajul pe care dorim sa îl transmitem este ca Isus este al tuturor!”, a spus initiatorul evenimentului.
Costumele personajelor sunt lucrate de un artist timisorean, unele sunt chiar comandate de la Roma. Spectacolul va include toate personajele biblice: Isus, Maria – mama lui Isus, cei doi tâlhari, Baraba, mironositele, Pilat din Pont, centurionii romani. Pentru toti actorii implicati, pregatirea acestui spectacol si sustinerea lui este o activitate voluntara, neremunerata.
Ca la fiecare spectacol sustinut în orasele din tara, actorii vor interactiona cu publicul, din rândul caruia vor fi alesi barbatii care doresc sa duca crucea lui Isus, asa cum sunt prezentate întâmplarile în textul biblic.
Spectacolul se joaca de 12 ani în toate orasele României, în Saptamâna Mare premergatoare Sarbatorii Pastelui. Spectacolul nu este pentru copiii cu vârste foarte mici, care nu înteleg semnificatia evenimentului. Scenele dure, care apar în spectacolul de strada, nu pot fi scoase din contextul evenimentelor religioase care sunt transpuse în acest spectacol.e arta ceramica la muzeele de etnografie si arta din toata Europa.
„În primul rând, rolul acestui spectacol este de a ne ajuta sa nu uitam de sarbatorile noastre crestine. În fata acestui mare tavalug al zilelor noastre, numit consumism, care de multe ori ne face sa uitam de ceea ce este cu adevarat important, noi încercam prin acest spectacol de teatru de strada sa aducem în prezent întâmplarile biblice de acum 2000 de ani. Acest spectacol de strada este jucat de actori de diferite religii crestine, iar mesajul pe care dorim sa îl transmitem este ca Isus este al tuturor!”, ne-a declarat initiatorul acestui eveniment, maestrul olar Dan Les, care joaca si rolul lui Isus în spectacol.
Costumele personajelor sunt lucrate de un artist din Timisoara, iar unele sunt chiar comandate de la Roma. Spectacolul va include toate personajele biblice: Isus, Maria – mama lui Isus, cei doi tâlhari, Baraba, mironositele, Pilat din Pont, centurionii romani. Pentru toti actorii implicati, pregatirea acestui spectacol si sustinerea lui este o activitate voluntara, neremunerata.
Ca la fiecare spectacol sustinut în orasele din tara, actorii vor interactiona cu publicul, din rândul caruia vor fi alesi barbatii care doresc sa duca crucea lui Isus, asa cum sunt prezentate întâmplarile în textul biblic.
Spectacolul se joaca de 12 ani în toate orasele României, în Saptamâna Mare premergatoare Sarbatorii Pastelui. Spectacolul nu este pentru copiii cu vârste foarte mici, care nu înteleg semnificatia evenimentului.
Scenele dure, care apar în spectacolul de strada, nu pot fi scoase din contextul evenimentelor religioase care sunt transpuse în acest spectacol.

Sursa: http://www.bihon.ro