„Mii de bihoreni s-au adunat în dupa masa de sâmbata, când Biserica a sarbatorit BunaVestire, în Piata Unirii din Oradea, la Adunarea Publica pentru modificarea articolului 48 din Constitutia României, în urma strângerii celor trei milioane de semnaturi pentru specificarea cât mai clara în Constitutie a faptului ca: „Familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita dintre un barbat si o femeie”, fara a lasa loc interpretarilor prin sintagma „dintre soti” asa cum este astazi.
Reprezentantii Bisericilor crestine din judetul Bihor s-au strâns împreuna si au motivat în discursurile lor sfintenia vietii si a familiei compusa dintr-un barbat si o femeie, familie care îsi are originea în planul lui Dumnezeu. Cei patru episcopi din Oradea au fost prezenti: Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Preasfintia Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox, Excelenta Sa Preasfintia Sa László Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea, domnul episcop István Csury , al Bisericii Reformate precum si presedintii comunitatilor penticostale si baptiste din Oradea, Ioan Moldovan, respectiv Petru Vidu, dar si rectorul Universitatii Emanuel din Oradea, domnul profesor doctor Paul Negrut. Deasemnea la Adunarea Publica de la Oradea a fost prezent si domnul Mihai Gheorghiu, presedintele comitetului de initiativa al Coalitiei pentru Familie.
În cuvântul adresat de Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a subliniat importanta familiei „ieri, la fel ca si azi, si în vesnicie familia este inima unei societati vii, celula inalienabila a vietii, pilastrul de neînlocuit a relatiilor umane, unde se zideste din dragoste si seamana dragoste vesnica care va salva lumea”, dar si îndemnul de a trece peste încercari: „în familii sunt încercari, suferinta ramâne o constanta a vietii dar nu trebuie sa uitam ca Isus se ridica, merge înainte pentru a ne dobândi mântuirea: îndrazniti, Eu am biruit lumea! Cu El si noi vom birui. Isus a biruit moartea si mormântul! Priviti mormântul este gol!”.
Dupa Adunarea Publica, a început Marsul pentru Viata din Piata Unirii spre maternitatea din Oradea. Initiatorul Marsului pentru Viata la Oradea este parintele Mihai Vatamanelu, care alaturi de doamna Miorita Sateanu si alti colaboratori ai dânsilor au început acum câtiva ani, acest mars de sustinere a vietii copiilor nenascuti. La maternitate au avut loc scurte discursuri ale organizatorilor, cadrelor medicale, iar la sfârsit o scurta rugaciune de multumire adusa lui Dumnezeu si Maicii Sfinte.