„În Duminica Mironositelor, parintele Vasile Orghici dupa terminarea celebrarii Sfintei Liturghii la Livorno, însotit de parintele Valer Sician, protopop de Toscana si Umbria si parintele Ioan Rodina, paroh de Pisa, s-au deplasat la Rosignano Marttimo, care este situat la 29, 2 Km de Livorno, pentru a celebra prima Sfânta Liturghie.
În urma tratativelor si solicitarilor adresate parintelui Vasile Orghici de un grup de români din Republica Moldova, s-a reusit initierea unei activitati misionare în vederea valorificarii si edificarii exigentelor si necesitatilor religioase, spirituale si pastorale ale acestui grup solicitant din Rosignano Maritimo.
Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrata în Biserica Sfânta Cruce din Rosignano Marittimo, de parintele protopop Valer Sician alaturi de parintele Ioan Rodina si parintele Vasile Orghici, responsabilul noii misiuni.

În cuvântul de învatatura parintele Vasile a specificat modalitatea pe care doreste sa o aplice în noua comunitate, care se constituie tocmai în aceasta Duminica a Mironositelor: „Modalitatea prin care as vrea sa vi-l transmit pe Isus în comunitatea dumneavoastra … este modalitatea iubirii, a iertarii, a comuniunii, si a fraternitatii”.
„În Hristos cu totii suntem frati si surori – în lumina acestei forme de demnitate, as vrea sa vi-L transmit pe Isus cel înviat. Prin urmare, modalitatea cea mai dinamica si eficienta în a-L marturisi pe Isus contemporanilor nostri este respectul, rugaciunea, onestitatea, comuniunea si caritatea. Ca urmare a acestei ratiuni, scopul si interesul meu fundamental este acesta… de a vi-L vesti pe Isus cel înviat. De a va transmite adevarul Evangheliei, adica, Vestea cea buna: Isus cu adevarat a înviat!
Marea provocare a timpului nostru este sa nu uitam ca prin sfântul botez am primit demnitatea de fi ai lui Dumnezeu. Acesta este de fapt motivul pentru care Dumnezeu mereu ne asteapta, ca prin Taina Spovezii sa ne ierte si prin împartasirea cu Trupul si Sângele Sau sa ne uneasca si sa ne sfinteasca pe toti. În Taina Spovezii, prin cainta si o reînnoita propunere de îndreptare, cu totii suntem iertati si reîmpacati, primind harul de a reînnoi raportul nostru de copii ai lui Dumnezeu si, de a deveni în aceasta lume dezorientata, purtatori de lumina, de pace si de milostivire”.