„“Comunicarea are puterea de a crea punti, de a favoriza întâlnirea si incluziunea, îmbogatind astfel societatea” – spunea Papa Francisc în mesajul ocazionat de ziua comunicatiilor sociale din anul 2016. Întariti de acest gând si convinsi de misiunea pe care am primit-o de a duce vestea cea buna pâna la marginile pamântului, pentru a tine pasul cu societatea si a-i raspunde într-un mod cât mai adecvat provocarilor, comunitatea Seminarului nostru si-a luat angajamentul de a fi prezenta din nou în spatiul virtual. Astfel, site-ul seminarului oradean, dupa ce a primit o noua forma, s-a lansat în data de 25 Martie 2017, de Buna Vestire – Sarbatoarea prin definitie a vestirii celei bune.
Dorim sa va transmitem vesti bune despre Vestea cea Buna. Vrem sa comunicam cu dumneavoastra si în acest fel, prin intermediul site-ului nostru.
Site-ul www.seminaroradea.ro se doreste a fi un spatiu al exprimarii. Un spatiu de întâlnire. Un spatiu în care, speram sa gasiti lucruri si idei interesante. Speram sa gasiti o bucatica din ceea ce facem noi si din ceea ce ne preocupa. De asemenea, prin intermediul site-ului ne veti putea contacta si ne veti putea face propuneri de articole si studii sau, de ce nu, ne veti putea sprijini.
Vorbind adesea despre retelele sociale digitale, Sfântul Parinte emerit Benedict al XVI-lea a subliniat importanta evanghelizarii spatiului virtual. Acesta trebuie valorizat în mod echilibrat si fructificat cu respect pentru a putea într-adevar sa contribuie în mod eficient la armonia familiei umane. Se constata tot mai mult faptul ca domeniul digital nu este o lume paralela sau pur virtuala ci devine o realitate zilnica a multor persoane. Pe lânga utilitatea virtualului în domeniile cele mai raspândite, acesta joaca un rol deosebit în ceea ce priveste relatiile inter-personale. Comunicarea dintre persoane are o dinamicitate noua care trebuie sa duca la comuniunea dintre persoane.
Spatiul virtual ramâne totusi un instrument. Adesea se exagereaza în ceea ce priveste folosirea lui. Daca este scapat de sub control poate transforma viata unor persoane astfel încât beneficiile sa nu mai fie prezente. Este un instrument pe care omul îl foloseste pentru a cauta raspunsuri la întrebarile sale. Internetul devine locul întrebarilor si al raspunsurilor. Omul contemporan este bombardat de raspunsuri la întrebari pe care nu si le-a pus niciodata si la nevoi pe care nu le simte. În ziua de astazi informatia este la putere. Aici informatia vine la tine ca valul. Riscul este sa fii luat de val si sa nu mai stii de unde ai pornit. Sa uiti ce cautai pentru ca ajungi la alte informatii de care, poate, nu ai nevoie în acel moment. De aceea este important sa fim atenti la masura folosirii acestui instrument.
Omul a cautat dintotdeauna adevarul. Acum, spatiul cautarii sale este larg. Poate ajunge mai repede la idei, la persoane, la cuvinte… la Cuvânt. Internetul este un spatiu care te poate ajuta sa ajungi la Dumnezeu. Este un instrument de evanghelizare. Profitam de aceasta posibilitate pe care ne-a oferit-o stiinta, pentru a ajuta persoanele sa guste din ceea ce credem noi ca poate ajuta la cresterea credintei.
Articolele, stirile, imaginile pe care le veti gasi vor fi o parte din viata noastra. Vor fi o parte din gândurile noastre si… din munca noastra. Va invitam sa ne urmariti si sa ne sustineti!

Rector