„La Târgu Mures a avut astazi, 22 iunie 2017, deschiderea Festivalului de opera Virginia Zeani. Festivalul este organizat sub îndrumarea domnului director general Marian Jurgiu si va dura patru zile.
În satul natal al doamnei Virginia Zeani, Solovastru, a avut loc un moment festiv, dedicat decernarii titlului de cetatean de onoare al localitatii, urmat de deschiderea unei expozitii temporare la Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin.
Festivitatile au continuat la Palatul Culturii din Târgu-Mures, în Sala Oglinzilor, cu deschiderea oficiala a festivalului la care au luat cuvântul autoritatile locale si judetene al orasului Târgu-Mures, precum si Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Virginia Zeani, nascuta Virginia Zehan, (nascuta la 21 octombrie 1925, Solovastru, judetul Mures (interbelic)), este o solista româna de opera, una din cele mai prestigioase soprane lirice din anii '50, '60 si '70 ai secolului XX, timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a teatrului de Opera din Roma, cântând împreuna cu cei mai renumiti tenori, de la Beniamino Gigli si Ferruccio Tagliavini pâna la Luciano Pavarotti si Plácido Domingo.