„Traim într-o societate care prin televiziune promoveaza eroii. Pentru noi crestinii cel mai mare erou este Isus Hristos. Acesta nu a purtat pelerina, însa în fiecare an poarta pentru noi crucea în spate, cununa de spini si rabda chinuri grele.
În acest an, cu ocazia Postului Mare, din dorinta de al cinsti pe Eroul crestinismului, Isus Hristos, ASTRU-Oradea în parteneriat cu Liceul Teologic Greco-Catolic Iuliu Maniu doresc sa lanseze Campania „Cutia cu pantofi”.
Cutia de pantofi- dar din suflet pentru suflet. Ceea ce pentru noi este neatractiv pentru altii poate fi o comoara nepretuita. De aceea ASTRU prin campania „Cutia de pantofi” doreste sa invite copiii de diferite vârste sa ofere din suflet, unor copii defavorizati, o periuta de dinti, o pasta de dinti, obiecte de igiena, hainute, rechizite si chiar jucarii.
Aceste daruri vor fi ascunse într-o cutie de pantofi si oferite copiilor de la Centrele de copii ale Caritasului. Astfel, pentru acesti copii „Cutia de pantofi” va fi un semn al milostiviri si iubirii lui Dumnezeu, experimentata prin prisma darurilor oferite de cei care au putin mai mult.
Punctele de colectare a cutiilor vor fi la Liceul Greco-Catolic (str. Iuliu Maniu), responsabil Miclaus Zorela (0764941909) si în incinta Seminarului Teologic Greco-Catolic (str. Magheru, nr. 25), responsabil Bianca Santa (0741393960).
Campania se desfasoara în perioada 13.03.2017- 07.04.2017.
”Sa privim lumea nu din dorinta de a o vedea asa cum ne-ar placea sa fie, ci vazând-o asa cum e ea, pentru ca numai în felul acesta o sa ne dam seama de nevoile ei.” (Papa Francisc).

ASTRU-Oradea