„Organizatia Natiunilor Unite a confirmat faptul ca 20 de milioane de oameni sunt într-o situatie critica în Yemen, Somalia, Nigeria si în Sudanul de Sud. Totodata a fost lansat si un apel, confirmând astfel si alarmele date de catre organismele regionale: „Lumea sufera de o profunda criza umanitara din 1945”.
Lumea traieste o profunda criza umanitara din 1945, o criza care pune în pericol din cauza foamei circa 20 de milioane de persoane. Apelul lansat de ONU, este acela de a evita „o catastrofa”.
„Suntem într-un moment critic din istorie. Deja de la începutul anului ne confruntam cu cea mai grava criza umanitara de la începuturile Organizatiei Natiunilor Unite” a declarat Consiliului de Securitate, responsabilul umanitar al organizatiei, domnul Stephen O'Brien.

Aceasta situatie poate provoca o posibila foamete în patru tari, Sudanul de Sud, Somalia, Yemen si Nord-Estul Nigeriei. „Fara un efort global colectiv si coordonat, populatia simpla va muri de foame” a mai adaugat Stephen O'Brien, care a informat Consiliul despre recentele vizite ale sale în Yemen, Sudanul de Sud si Somalia, pentru a evalua situatia umanitara de acolo. Responsabilul Natiunilor Unite a adaugat ca este necesara o „colecta imediata de fonduri” pentru a raspunde nevoilor celor trei tari si în nord-estul Nigeriei.