„În Duminica de 12 martie, credinciosii Bisericii Sfântul Nicolae din Alicante, au participat la un neuitat Pelerinaj. Am vizitat în prima parte, Manastirea Sfânta Fata „Santa Faz” din San Juan. Aceasta este o Manastire de maicute clarise de clauzura, care din secolul XV, detine în custodie Naframa Veronicai, pe care Domnul nostru Isus Hristos si-a lasat întiparita Sfânta Fata, pe când era pe drumul calvarului.
În anul 1489 Parintele Pedro Mena, preot în satul San Juan, a vizitat Roma, de unde primeste Marama Sfintei Fete, care a salvat Venecia de ciuma. Astfel ca, se întoarce în San Juan cu relicva Sfintei Fete, cu care pe 17 martie 1489 iese într-o procesiune, rugându-se Domnului pentru ploaie, deoarece nu plouase vreme îndelungata. Când au ajuns la defileul Lloixa, cel care transporta relicva a simtit o greutate teribila ne reusind sa o mai sustina, si au vazut cu totii cum a curs o lacrima din ochiul drept al Sfintei Fete a Domnului nostru Isus Hristos, iar acest act a fost primul din numeroasele minuni savârsite de relicva. Revenind la pelerinajul nostru; am avut privilegiul sa ne ofere acest Sfânt lacas, niste trairi emotionante. Am început pelerinajul, prin explicarea evenimentelor si minunilor, care au început cu anul 1489, în acel loc, dupa care am savârsit o sfânta rugaciune adresata Sfintei Fete, apoi am cântat cu totii priceasna „În Fata Ta Isus iubit”. Am stat în rugaciune personala, în liniste câteva minute, contemplând la minunile realizate, si cerând apoi fiecare în particular diferite haruri si ajutor în viata, tamaduiri si binecuvântari. Dupa care am salutat Sfântul Sacrament din Tabernacolul minunatei Biserici si am multumit cu totii, maicutei starete Maria Clara, fara de care nu se putea realiza acest prim pas al pelerinajului nostru.
Al doilea pas al pelerinajului a fost la Manastirea Sfintei Treimi „Santa Trinidad” din Tangel. Manastire a ordinului monastic PACE, care a reabilitat un edificiu din secolul XVII, si astfel a fost înfiintata Manastirea Sfintei Treimi de catre Parintele Alberto Rambla în anul 1980. Aceasta manastire este bazata pe arta bizantina, vase bisericesti, vesminte, si în special pictura de icoane si de biserici. În incinta manastirii sunt 2 biserici pictate în întregime. Ajungând la Manastire, Parintele staret Lazaro, ne-a întâmpinat pe toti cu câte o îmbratisare puternica, dintr-o dragoste frateasca la fel de puternica. Apoi ne-a amintit de Sfântul Parinte Ioan Paul al II-lea care zicea ca Biserica respira prin cei doi plamâni ai sai, Biserica orientala si Biserica latina. Dupa care am intrat în Biserica cea mare pictata în întregime, de ne-am simtit cu totii ca acasa, cu toate ca oriunde am fi în lumea aceasta mare, si intram într-o biserica suntem acasa, zicea acelasi Papa Ioan Paul al II-lea. Astfel ca dupa ce ne-am revenit putin din surprinderea placuta, am purces spre rugaciunea de seara, pe care am savârsit-o cu mare drag si cu multa traire interioara, spirituala. Am vizitat apoi muzeul de arta bizantina, care deasemenea ne-a impresionat pe toti atât cantitatea de icoane pictate pe pânza, pe lemn ori pe pereti, cât si calitatea vesmintelor bisericesti, si nu mai vorbim despre vechimea si starea buna a icoanelor, vesmintelor si a obiectelor de cult. Am încheiat acesti 2 pasi ai pelerinajului, în care am avut privilegiul de a ne ruga, de a contempla, de a medita si de a ne întâlni cu Dumnezeu, în diferite ipostaze. Am reusit sa ne aprofundam în rugaciune si sa ne apropiem de Dumnezeu, pregatindu-ne astfel pentru întâlnirea cu Isus Hristos din noaptea Pastilor.