„În Duminica Fiului Risipitor, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a slujit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Gheorghe” din curtea Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea alaturi de parintii capelani din spitalele oradene, Sorin Craciun, Ioan Aciu si parintele Vasile Soptea, presedintele Caritas Eparhial Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului.
Pe data de 11 februarie se sarbatoreste în Biserica Catolica Ziua Bolnavului, odata cu comemorarea Aparitiilor de la Lourdes. Ziua Mondiala a Bolnavului a fost instituita de Sfântul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992, printr-o scrisoare, la cererea Consiliului Pontifical pentru Pastoratia Lucratorilor Sanitari. Ziua Mondiala a Bolnavului a fost sarbatorita pentru prima data în 1993, iar celebrarea ei solemna a avut loc la Lourdes. Cu aceasta ocazie Preasfintia Sa Virgil, a vizitat împreuna cu parintii capelani bolnavii internati în spitalele din oras, aducând celor de pe patul suferintei alinare si binecuvântare.
La Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie au participat pe lânga credinciosi, cadre medicale si pacientii Spitalului.
Cuvântul de învatatura s-a axat pe Evanghelia referitoare la „Fiul risipitor”, Preasfintia Sa subliniind faptul ca „Evanghelia de astazi este o realitate în fiecare familie”, adresând si îndemnul „parintilor sa aveti rabdare cu pruncii vostri, iar pruncii sa aiba rabdare cu ei însisi”.
În contextul Zilei Mondiale a Bolnavului, au fost acordate câteva diplome si medalii cadrelor medicale, fiindu-le apreciata astfel activitatea, medicul „la patul bolnavului fiind precum Tatal Milostiv”. Astfel au fost acordate diplome domnului asistent medical Gheorghe Chisvasi, doamnei doctor Alice Stamate, doamnei doctor Angela Mesaros, doamnei doctor Andrada Iova, doamnei doctor Elena Moldoveanu domnului doctor Gheorghe Carp si Asociatiei Medicilor Catolici „Sfântul Nicolae”.