„Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a primit, duminica, titlul de cetatean de onoare al comunei Sînmartin. Cu domiciliul în satul Haieu, Bologan este legat sufleteste de aceste locuri, unde a fost crescut de parintii si bunicii sai, pe care i-a pomenit în discursul rostit dupa primirea titlului.

"Ceea ce m-a ghidat în viata a fost tocmai aceasta normalitate pe care am învatat-o si mostenit-o de la bunicii mei, prin simplitatea si întelepciunea lor. De la oamenii din copilarile care va sunt parinti, bunici, rudenii, vecini. Acesti oameni m-au învatat cel mai frumos lucru: meseria de a fi om în lume. Primesc cu emotie titlul, convins ca trebuie sa redescoperim gustul onoarei, al mândriei nationale, care ne motiveaza la un comportament demn. Sa redescoperim demnitatea, onoarea, lucrul facut cu temei, nu cel facut cu mântuiala", a declarat George Bologan, ambasadorul României în Italia.

George Bologan a studiat la Vatican, dupa care a activat ca jurnalist, pe lânga Sfântul Scaun. Între anii 2012 si 2016 a îndeplinit functia de consul general la Milano, iar în 2016, la propunerea presedintelui Klaus Iohanis, a devenit ambasador al României în Italia.

Sursa: https://www.digi24.ro