„Preasfintitul Parinte Virgil Bercea s-a aflat în Duminica de dupa Botezul Domnului în vizita pastorala în Parohia Plopis. Ierarhul a fost întâmpinat de catre parintele protopop de Simleu, Nicolae Bodea, parintele vicar foraneu Gheorghe Turcas, parintele Ioan Santa cu Sfânta Evanghelie si Sfânta Cruce.
În cuvântul de învatatura adresat credinciosilor, Preasfintia Sa Virgil a vorbit despre lumina, amintind faptul ca:„Trebuie sa ne lasam luminati de lumina, de lumina care este Dumnezeu. Fiecare credincios este o lumina care lumineaza în întuneric”, de asemenea a adresat si îndemnul „fiti mereu exemplu pentru cei apropiati si pentru cei pe care-i întâlniti în lume, aducând pe fata lor un zâmbet sau un surâs”.
Vizita Preasfintiei Sale se datoreaza si împlinirii celor 20 de ani de preotie ai parintelui Santa Ioan, fiind primul preot hirotonit de catre Preasfintia Sa Virgil dupa numirea de episcop de Oradea Mare. Parintele Ioan Santa s-a nascut la data de 25 iunie 1974, facând Scoala primara la Sumal, Scoala gimnaziala la Suplacul de Barcau, Liceul industrial la Marghita, iar mai apoi Facultatea de Teologie din Cluj timp de 3 ani, iar în anul 4 a fost chemat la Oradea de catre Preasfintia Sa Vasile Hosu pentru a primi treptele premergatoare preotiei. În luna septembrie 1996 a fost hirotonit diacon de Preasfintitul Vasile Hosu. Preotia a primit-o prin mâinile Preasfintiei Sa Virgil Bercea la data de 5 ianuarie 1997 în Parohia Sumal (satul natal), cu aceasta ocazie fiind prima vizita a Preasfintiei Sa în parohia Sumal. În luna februarie 1997, primeste spre pastorire Parohia Petrani din judetul Bihor împreuna cu Filia Uileacul de Beius unde a activat mai bine de 11 ani, timp în care a deschis mai multe Parohii. Din luna iunie a anului 2008 pastoreste Parohia Plopis. Parintele Ioan Santa este casatorit si are doi copii.
La sfârsitul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, Preasfintia Sa a oferit domnului Ardelean Dumitru, Crucea Eparhiala pentru laici ca semn de multumire pentru implicarea dânsului în activitatile Bisericii noastre, iar parintele Ioan Santa a primit din partea credinciosilor pe care îi pastoreste daruri.
Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohial.