„Potrivit programului oficial, difuzat de Sala de presa a Sf. Scaun, papa pleaca de la Roma cu avionul la ora 8.30 pentru a ajunge pe aeroportul international din Geneva la ora 10.10. Dupa ceremonia de bun venit, Suveranul Pontif are o întâlnire privata la ora 10.30 cu presedintele Confederatiei Elvetiene în sala de protocol a aeroportului. La ora 11.15 începe partea ecumenica si pastorala a pelerinajului în Tara Cantoanelor.
Întâlnirea cu presedintele Confederatiei Elvetiene, o Rugaciune ecumenica, o Întâlnire ecumenica si o Sf. Liturghie cu episcopii si credinciosii catolici din Geneva, sunt principalele puncte din programul pelerinajului ecumenic pe care papa Francisc îl efectueaza în 21 iunie 2018 la Geneva cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiintarea Consiliului Ecumenic al Bisericilor (CEB).
Potrivit programului oficial, difuzat de Sala de presa a Sf. Scaun, papa pleaca de la Roma cu avionul la ora 8.30 pentru a ajunge pe aeroportul international din Geneva la ora 10.10. Dupa ceremonia de bun venit, Suveranul Pontif are o întâlnire privata la ora 10.30 cu presedintele Confederatiei Elvetiene, Alain Berset, în sala de protocol a aeroportului. La ora 11.15, Sfântul Parinte participa la Rugaciunea ecumenica de la Centrul Consiliului Ecumenic al Bisericilor si tine un prim discurs despre dialogul dintre crestini. La ora 12.45, papa ia prânzul alaturi de liderii Consiliului la Institutul Ecumenic din Bossey.
Dupa amiaza, la 15.45, are loc Întâlnirea ecumenica la Centrul ecumenic al Consiliului Ecumenic al Bisericilor, unde papa va adresa al doilea discurs despre unitatea crestinilor.
La ora 17.30, pontiful prezideaza Sfânta Liturghie la Palaexpo din Geneva si prezinta omilia celebrarii euharistice. La ora 19.15, papa îsi ia ramas bun de la episcopii elvetieni si de la colaboratorii reprezentantelor pontificale din Elvetia. În fine, la ora 19.45, ceremonia de plecare, pe aeroportul international din Geneva, si întoarcerea la Roma, unde sosirea este prevazuta pe aeroportul Ciampino la ora 21.40.
Cea mai recenta calatorie apostolica a unui papa în Elvetia a avut loc în 2004, când Sfântul Ioan Paul al II-lea a mers la Berna pentru o Sf. Liturghie celebrata cu ocazia unei întâlniri nationale a tinerilor catolici din Tara Cantoanelor.

Sursa: https://www.vaticannews.va