„Duminica, 8 martie 2008, la Biserica Sf. Familie din Zalau s-a desfasurat unul dintre cele mai emotionante momente din viata acestei comunitati.
Credinciosii greco-catolici din Zalau au avut în mijlocul lor pe Arhiepiscopul Francisco-Javier Lozano, nuntiu apostolic în România, si pe PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea. În prezenta a câteva sute de credinciosi, cei doi înalti prelati au oficiat împreuna cu un sobor de preoti Sf. Liturghie din Duminica I a Postului Mare. Alaturi de preotii zalauani au fost prezenti trei preoti de rit latin din dieceze italiene, precum si trei preoti români care activeaza în Italia.
Motivul vizitei pastorale a celor doi ierarhi s-a regasit exprimat in cuvântarile sustinute. Pornind de la textul Evangheliei, Preasfintitul Virgil a evidentiat problema convertirii interioare din Postul Mare, invitând pe credinciosi sa parcurga cu credinta si har acest timp. Am fost captivati de eleganta cu care Execelenta Sa Nuntiul Apostolic a vorbit la adresa Bisericii greco-catolice din România, la martirii nostri din perioada de persecutie sau la rolul credinciosilor din zilele noastre. Mesajul Sfintiei Sale a fost unul foarte clar, insistând asupra rolului nostru de continuatori ai credintei catolice din aceste tinuturi ale Europei.
Invitatia de marturisire a credintei venita din partea înaltului prelat s-a concretizat, de altfel, în doua momente admirabile. Primul moment l-a reprezentat hirotonirea în treapta Sfintei Preotii a diaconului Dan Todea, un tânar zalauan format in Seminarul diecezan din Imola (Italia), care cu siguranta va contribuii la pastrarea credintei greco-catolice printre romanii aflati la munca în Italia.
A urmat sfintirea studioului teritorial Radio Maria din Zalau, amenajat prin straduinta Parintelui Doru Popovici de la Radio Maria Oradea, în prezenta celor 17 de voluntari oradeni, de fapt vorbim de acum în termeni precum „studioul mama”.
Ne exprimam bucuria prezentei Spiritului Sfânt în toate actiunile realizate, multumim totodata bunilor nostri credinciosi, precum si oficialitatilor prezente: Onorica Abrudan (subprefect de Salaj) si Radu Capîlnasiu (primarul Municipiului Zalau). Aducem totodata multumiri si institutiilor publice care s-au ocupat cu bunul mers al acestei activitati.