„Botezului Domnului Isus în râul Iordan a fost celebrata la Catedrala Greco-Catolica Sfântul Nicolae din Oradea prin savârsirea Sfintei si Dumnezeiesti Liturghii. Sfânta Liturghie a fost celebrata de catre Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alaturi de care au concelebrat: parintele Antoniu Chifor, vicarul responsabil cu preotii, parintele Ovidiu Duma, parohul Catedralei, parintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Greco-Catolic, parintele Eduard Roman, administratorul Seminarului, parintele Adrian Podar, parintele Bandici Emil si parintele ieromonah Radu Ciortea.

În cuvântul de învatatura Preasfintia Sa Virgil a îndemnat credinciosii sa „ne ridicam, sa iesim din temerile noastre, pentru ca iesind sa ne putem recunoaste adevarata splendoare a luminii, lumina care este Isus Cristos”, amintind de asemenea si faptul ca „astazi la râul Iordanului Dumnezeu Tatal îl arata prin Spiritul Sfânt, pe Fiul Sau cel Preaiubit. Cristos este lumina cea adevarata. Biserica daca ramâne ancorata în Isus Cristos poate darui lumina tuturor”.

Tot în cadrul Sarbatorii Botezului Domnului au fost reînnoite promisiunile facute la botez, atunci când în numele nostru, nasii au raspuns întrebarilor preotului: Te lepezi de satana? si de toate lucrurile lui? si de toti slujitorii lui? si de toata slujirea lui? si de toata trufia lui? Ma lepad … Te-ai lepadat de satana? M-am lepadat … Te-ai unit cu Hristos? M-am Unit … Si crezi Lui? Cred Lui ca unui Împarat si Dumnezeu.

La sfârsitul Sfintei Liturghii ierarhul împreuna cu preotii au savârsit Sfintirea cea Mare a Apei, slujba care se oficiaza cu aceasta ocazie a Botezului Domnului, dupa care credinciosii au fost stropiti cu agheasma cea mare si au primit sticle cu apa sfintita pentru a le lua la casele lor, pentru ca ea prin rugaciunile ce au fost citite asupra ei a devenit: „izvor de nestricaciune, dar de sfintenie, dezlegare de pacate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepartarea puterilor celor potrivnice, plina de putere îngereasca”.
În cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii Arhieresti, celebrata în Catedrala "Sfântul Nicolae" din Oradea la Praznicul Bobotezei, a fost citit DECRETUL prin care Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a proclamat anul 2017 AN JUBILEAR pentru Seminarul Sfintii Trei Ierarhi "Vasile, Grigore si Ioan" Oradea, cu ocazia aniversarii celor 225 de ani de existenta a acestuia.