„Persecutia nu este un eveniment sporadic în istoria crestinismului, ci a marcat în mod profund viata crestinilor pâna astazi în multe tari ale lumii. Papa Francisc a reamintit de mai multe ori ca violentele împotriva crestinilor sunt mai numeroase astazi decât în primele secole ale Bisericii.
În acest sens, profesorul Massimo Introvigne, directorul Centrului de Studii pentru Noi Religii, a declarat ca în anul 2016, conform statisticilor, 90 de mii de crestini au fost ucisi pentru credinta lor. Facând un calcul rezulta un mort la fiecare sase minute. Cele mai multe victime, 70%, adica 63 de mii de persoane, au fost ucise în conflictele tribale din Africa. Restul de 30%, adica 27 de mii de persoane, au murit în atacuri teroriste, în distrugerea de localitati crestine sau în persecutii guvernamentale, precum în Coreea de Nord.
Comparând mai multe statistici rezulta ca în întreaga lume aproape 600 de milioane de crestini nu îsi pot profesa credinta în mod liber. Astfel crestinii sunt grupul religios cel mai persecutat din lume.
Sursa: http://ro.radiovaticana.va