„Sfântul Parinte s-a întâlnit joi cu angajatii din Vatican, însotiti de familiile lor, pentru schimbul de urari cu prilejul Craciunului si a Anului Nou, audienta speciala având loc în Aula Paul al VI-lea din Vatican. Exprimându-si gratitudinea fata de Domnul pentru toate darurile sale, în special pentru Isus, darul cel mai autentic facut de Dumnezeu Tatal omenirii, pontiful s-a oprit si asupra unui alt dar, reprezentat de posibilitatea de a munci.

Papa Francisc: "Azi, dorim sa-i multumim Domnului pentru darul muncii înainte de toate. Munca este foarte importanta atât pentru persoana care munceste, cât si pentru familia sa. Si, în timp ce-i multumim Domnului, sa ne rugam pentru persoanele si pentru familiile, din Italia si din întreaga lume, care sufera din cauza lipsei locurilor de munca sau care, de multe ori, sunt nevoite sa faca munci nedemne, prost platite, daunatoare pentru sanatate… Trebuie sa-i multumim întotdeauna lui Dumnezeu pentru locul de munca. Si trebuie sa ne angajam, fiecare în functie de propria responsabilitate, sa facem astfel încât munca sa fie demna, respectuoasa fata de persoana si fata de familia acesteia si sa fie totodata justa. Aici, în Vatican, avem un motiv în plus sa facem acest lucru: avem Evanghelia si trebuie sa urmam indicatiile Doctrinei Sociale a Bisericii. Fara munca la negru, fara subterfugii."
Sfântul Parinte le-a multumit angajatilor pentru activitatea lor de fiecare zi, pentru eforturile în vederea desfasurarii cât mai bine a muncii, chiar daca se întâmpla ca un angajat sa nu se simta bine sau sa aiba probleme în familie. "Un aspect frumos al Vaticanului" a spus – "este ca, fiind o realitate foarte mica, se reuseste perceperea acesteia în totalitatea ei, cu diferitele sarcini care alcatuiesc ansamblul, fiecare persoana fiind importanta".
Referindu-se la Anul Sfânt al Milostivirii, încheiat de curând, pontiful i-a îndemnat pe angajati sa se îngrijeasca de rodirea – în continuare – a milostivirii divine, dupa cum ne aminteste sarbatoarea Craciunului, a venirii în lume a Fiului, a harului lui Dumnezeu, aducator de mântuire.
"Dragi frati si surori, în timp ce va multumesc, va cer sa duceti – din partea mea – un salut special copiilor si vârstnicilor din familiile voastre. Sunt foarte importanti. De asemenea, adresez un salut însotit de rugaciune – persoanelor bolnave", a spus papa Francisc la încheierea discursului adresat angajatilor din Vatican, urându-le sa aiba inimi milostive si pline de har, bucurându-se de protectia Maicii Domnului.

Sursa: http://ro.radiovaticana.va