„Agresivitatea în scoli poate fi o manifestare a fenomenului bullying. Din martie 2016 pâna în prezent, o echipa interdisciplinara deruleaza o campanie anti-bullying în scoli intitulata „Stop rautatilor!”. Campania are ca scop informarea elevilor despre fenomenul bullying si consecintele sale, iar pâna în prezent au fost informati peste 1800 de elevi, din 20 de unitati scolare bihorene. Echipa anti-bullying este formata din cinci studenti de la Psihologie (Anca Vernon, Simona Bot, Corina Chiorean,Ovidiu Miclos si Tudor Hodisan) si psiholog scolar Ioana Drugas (Liceul „Don Orione” Oradea). Activitatile de informare sunt organizate la cererea unitatilor scolare.

În urma acestei campanii, care s-a dovedit a fi extrem de utila în rândul elevilor, Centrul Cultural Italian din Oradea, reprezentat prin domnul director Luigi Marzio si domnul presedinte Raimondo Ercole, doreste sa dezvolte actiunile de preventie si interventie asupra fenomenului bullying. În acest sens, sub patronajul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti (Istituto Italiano di Cultura di Bucarest), Centrul Cultural Italian din Oradea în parteneriat cu Liceul „Don Orione” Oradea au organizat activitatea „Împreuna pentru a combate fenomenul bullying!” în data de 6 iunie 2017, de la ora 10.00 în Sala mare a Primariei Municipiului Oradea.

Evenimentul a fost organizat cu ajutorul domnului city-manager Dacian Palladi si sa bucurat de prezenta doamnei regizor Violeta Birla, din Italia. Întâlnirea a fost structurata sub forma unei mese rotunde. Scopul discutiilor a fost de a stabili un set de strategii eficiente în combaterea fenomenul bullying, atât în cadrul scolii, cât si în alte institutii din comunitate, societate.