„Duminica, 11 decembrie 2016, în Parohia „Nasterea Maicii Domnului’’- Tasnad a avut loc spectacolul caritabil ,,În drum spre Viflaim” cu si pentru tineri. Acest eveniment a fost realizat în colaborare cu Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici si Asociatia Tineretului Roman Unit (ASTRU).
Parintele Protopop Aurel Hendea, gazda acestui eveniment, a introdus si a subliniat cât de important este ca biserica sa fie alaturi de tineri, a multumit tuturor celor prezenti, preotilor din protopopiat si în mod special Parintelui Vicar Olimpiu Todorean, care si-a facut timp sa participe si sa încurajeze misiunea pe care o are biserica în formarea tinerilor.
În prima parte s-au prezentat traditiile locale: „Steaua” si „Viflaimul”, colinde pregatite de grupul de tineri ai parohiei din Tasnad, continuând cu doua tinere talentate din protopopiat: Sas Catalina si Blaj Iulia. Alexandru Cristea si Ovidiu Lazar, din Oradea, au fost invitatii speciali, care într-un mod placut, au îndreptat atentia celor prezenti spre minunatele sarbatori de iarna. La final, Parintele Vicar a încurajat parintii sa se implice în mod activ în formarea copiilor lor, trimitându-i la activitatile propuse de biserica pentru a creste în credinta crestina si a duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu, din generatie în generatie.
Aceasta seara minunata va ramâne în amintirea celor prezenti si, cu siguranta, tinerii care au cântat îsi vor aminti ca printr-un cântec poti sa aduci multa emotie, bucurie, zâmbete. În acelasi timp, în aceasta seara ei au vestit Nasterea Domnului nostru Isus Cristos prin limba universala pe care o înteleg toate popoarele, muzica.
Concertul caritabil a fost organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru tinerii care participa la activitatile organizate în Protopopiat.

Madalina Sabou