„Pe 3 decembrie 2010, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, în sala de sport a Liceului „Don Orione” din Oradea s-a desfasurat concursul sportiv Evantai.
Competitia, desfasurata sub sloganul „Nu trece indiferent pe lânga mine” o tema putin diferita de ceilalti ani, ea fiind dedicata demnitatii si dreptatii pentru toti.
Scopul evenimentului a fost acela de sensibilizare a opiniei publice fata de problemele si nevoile persoanelor cu dizabilitati. Timp de patru ore au avut loc concursuri de aruncat mingea la cos, de scaune cu rotile, sah, tenis de masa si multe altele. Participantii au fost ajutati de voluntari ai liceului si studenti ai Facultatii de Educatie Fizica din Oradea. La eveniment au participat membrii asociatiei S.O.S. Autism, ai Asociatiei Deficientilor Locomotori, Asociatiei Down Oradea România, Asociatiei Handicapatilor Psihic si ai Asociatiei Surzilor. La final, fiecare participant a primit o diploma si fiecare asociatie câte o cupa.
Invitatii speciali ai competitiei sportive au fost: echipa de dansuri de la Scoala de Arte „Francisc Hubic” si clubul de arte martiale Golden Dragon din Oradea.
Evenimentul a fost organizat de Societatea Umbrela a Persoanelor cu Handicap Asociate Regional, Universitatea Oradea si Liceul Don Orione prin aportul neobosit al domnului director, Martin Miheller si a profesorului de sport, Stoica Alexandru.