„Asociatia Caritas Eparhial Oradea, organizeaza Loteria pentru Centrul de zi Ioanis. Loteria se desfasoara în perioada 02 mai 2015 – 01 iunie 2015. Biletele se pot procura din Libraria Gutenberg, str. Ep. Mihai Pavel nr.4 Oradea, de la sediul asociatiei Caritas Eparhial Oradea, str. Ep. Mihai Pavel nr.3 Oradea precum si de la voluntarii caritas. Pentru a participa, persoanele trebuie sa achizitioneze minim un bilet de Loterie. Valoarea unui bilet este de 5 lei. Regulamentul este disponibil în mod gratuit oricarui solicitant la sediul organizatorului precum si pe site-ul
http://www.caritaseparhial.ro/promotion_10_ro.php
Premiile care vor fi acordate în cadrul acestei Loterii sunt urmatoarele: Premiul 1: O saptamâna la Rimini, Italia, pt. 2 persoane; Premiul 2: Scoala auto, categoria B pt. o persoana; Premiul 3: Un weekend la Coada Lacului pt. 2 persoane; Premiul 4: O cina pt. 2 persoane la Hanul cu Noroc; Premiul 5: O cina pt. 2 persoane la Hanul cu Noroc; Premiul 6: Un robot de bucatarie; Premiul 7: O pereche încaltaminte – Leonardo; Premiul 8: O trusa de cosmetice pt. 2 persoane; Premiul 9: Un pachet cu vitamine pt. 2 persoane; Premiul 10: Un pachet cu vitamine pt. 2 persoane; Premiul 11: Un portofel; Premiul 12: Un portofel.
Extragerea premiilor va avea lor în data de 4 iunie 2015, ora 14.00, la sediul Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, în prezenta presei. Orice persoana care doreste este libera sa participe la extragere. Numerele câstigatoare cu premiile aferente vor fi afisate pe site-ul asociatiei, www.caritaseparhial.ro, si vor fi publicate în presa din Oradea în zilele urmatoare extragerii.
Persoanele care se afla în posesia unui bilet de Loterie câstigator poate veni sa îsi revendice premiul oricând din momentul anuntarii numerelor câstigatoare, de luni pâna vineri, între orele 9.00 – 15.00, dar nu mai târziu de 12 iunie 2015. Înmânarea premiilor se va realiza la sediul Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, din Oradea, str. Ep. M. Pavel nr 3.
Pr. Olimpiu Todorean
Presedinte
Cheltuieli cu Centru de Zi
5.252 lei total cheltuieli lunare pe centru
169,41 lei cheltuieli pe zi pe centru
3,85 lei / copil
Centrul de Zi pentru copii Ioanis a fost înfiintat în anul 2003 de catre Congregatia Surorilor Minime ale Reginei Purgatoriului. În 2014, Asociatia Caritas Eparhial Oradea a preluat centrul, reluând activitatea începând cu data de 2 octombrie, oferind servicii sociale specializate, destinate copiilor care provin din familii aflate în dificultate.
În cadrul Centrului de Zi pentru copii Ioanis, se ofera zilnic servicii sociale pentru 44 de copii de clasele I –IV. De asemenea 30 de copii de clasele V –VIII, participa în fiecare vineri la activitati – recreative organizate în cadrul centrului.
Beneficiarii Centrului de Zi sunt copii aflati în risc de abandon scolar, care provin din familii monoparentale sau familii aflate în dificultate.
Serviciile sociale oferite în cadrul Centrului de Zi pentru copii Ioanis sunt servicii sociale specializate care au ca scop prevenirea abandonului scolar, asigurarea unor conditii armonioase de crestere, educare si formare profesionala, precum si dezvoltarea capacitatii individului pentru depasirea situatiei de nevoie sociala.
Pentru îndeplinirea scopului propus, Centrul de Zi pentru copii Ioanis, le asigura copiilor un mediu adecvat pentru a creste si a se dezvolta armonios, ajutându-i sa se integreze în societate, oferindu-le sanse egale la educatie cu ceilalti copii.
Programul Centrului de Zi pentru copii Ioanis functioneaza zilnic de luni pâna vineri între orele 12 -16.30. Activitatile desfasurate se realizeaza în functie de nevoile reale ale copiilor. Astfel, copiii beneficiaza zilnic de o masa calda si o gustare, care le asigura resursele calorice necesare pentru buna dezvoltare. Ajutorul acordat în efectuarea temelor pentru scoala precum si meditatiile extra scolare au ca scop sprijinirea parintilor în educarea scolara a copiilor. Totodata, copiii participa la activitati educative informale si formale prin care acestia au ocazia de a adopta anumite atitudini, de a exterioriza anumite comportamente, construindu-si astfel profilul psihosocial.
Prin activitatile de creatie se urmareste descoperirea talentelor artistice si muzicale ale copiilor tinându-se cont de preferintele si particularitatile fiecarui copil. Aceste activitati constau în confectionarea de felicitari, picturi, desene, colaje si diverse obiecte. În ceea ce priveste activitatile recreative, acestea ofera copiilor beneficiari posibilitatea de a participa la activitati de relaxare în timpul liber si joc. De asemenea, copiii participa si la activitati moral-religioase în cadrul carora acestia sunt informati despre importanta credintei.
Toate aceste activitati vin în folosul copiilor, ajutându-i sa se dezvolte armonios, sa devina persoane autonome, corecte, cinstite si responsabile si nu în ultimul rând sa se respecte pe sine si pe ceilalti.