„Cu prilejul închiderii anului Milostivirii, Preasfintia Sa, episcopul Virgil Bercea, s-a aflat la Biserica „Sfânta Treime” din Simleu Silvaniei pentru a realiza ritualul de închidere a Portii Sfinte, un gest simbolic pentru sfârsitul celui de-al 27-lea an jubiliar. Evenimentul a avut loc în cadrul concertului caritabil care s-a desfasurat duminica, 4 decembrie, la Biserica Greco-Catolica „Sfânta Treime” din Simleu Silvaniei.
„În urma cu un an s-a deschis aceasta Poarta, iar acum am închis aceasta Poarta. […] Este o Poarta simbolica, o poarta la usa bisericii noastre, care acum se închide, dar se deschide o alta Poarta, o Poarta a inimii noastre, a fiecaruia dintre noi. Aceasta Poarta trebuie sa ramâna mereu larg deschisa pentru ca în fiecare zi a vietii noastre sa intre Domnul. […] Va îndemn pe fiecare sa nu uitati acest an Sfânt al Milostivirii dinive. Mântuitorul ne îndeamna: «Fiti milostivi precum Tatal vostru milostiv este!» […] A face milostivire nu înseamna doar a da, ci înseamna inclusiv a-l mângâia pe cel de lânga noi, a-i oferi un surâs celui de lânga noi, a-l asculta pe cel de lânga noi”, a transmis PS Virgil Bercea.
La finalul ceremoniei a avut loc concertul caritabil organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru tinerii care participa la activitatile organizate în Protopopiat. Din program nu au lipsit membrii Corului „Te Laudamus” al Bisericii „Sfânta Treime”, grupul de tineri îndrumat de ing. Teodor Pocola, iar în calitate de invitati speciali au participat tinerii Ovidiu Lazar si Alexandru Cristea. Îndemnul care a însotit concertul caritabil a fost: „Aprinde si tu o flacara a viitorului”, iar motto-ul aminteste ca „Tinerii nu sunt vase de umplut, ci lumânari de aprins”.

Sursa: http://www.salajulpursisimplu.ro