„Cu ocazia aniversarii zilei Sfintei hirotoniri întru preotie, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri a celebrat vineri, 2 decembrie, în Bazilica „Celor 12 Apostoli” din Roma, Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie. Hirotonit preot în biserica seminarului din Buenos Aires (Argentina) pe data de 2 decembrie 1967, a fost numit în anul 2007 de catre Papa Benedict al XVI-lea ca Prefect al Congregatiei pentru Bisericile Orientale.
Evenimentul din Bazilica romana în care se gasesc sfintele moaste ale Sfintilor Apostoli Filip si Iacob, a fost încununat de prezenta fiilor si fiicelor Bisericilor Catolice Orientale. Au fost prezenti Ierarhi ai diferitelor Biserici sui iuris, numerosi preoti, persoane consacrate si studenti ai diferitelor Universitati Pontificale din Cetatea Eterna.
De asemenea, alumnii Colegiului Pio Romeno, prezenti la eveniment împreuna cu Pr. Rector Gabriel Buboi si cu Pr. Vicerector Vasile Man, au împartasit celor prezenti o farâma din frumoasele colinde românesti.

Sursa:http://pioromeno.com