„Ziua de joi 1 decembrie a prilejuit o vizita de lucru a unei echipe din Liceul Greco-Catolic oradean la Gradinita Greco-Catolica, Scoala Elementara si Scoala de Arta „Sfântul Efrem” din Debrecen. Parintele director Alexandru Dragos a fost însotit de catre domnul profesor Marius Mic si de catre Parintele profesor Adrian Podar.
Vizita scurta a fost un moment de schimburi de idei si oportunitati de colaborare între cele doua institutii educationale greco-catolice. Într-o atmosfera de familie, am discutat cu dna director Szabóné Hengl Ágnes, cu domnul director adjunct Bodó Péter si cu preotul spiritual al scolii Sivadó Miklós.
În viitorul imediat ne propunem câteva schimburi între elevi si profesori în cadrul unui proiect comun. Prin acestea dorim consolidarea relatiilor, dar si cunoasterea reciproca.
Cele câteva ore petrecute împreuna au fost suficiente pentru a ne reafirma reciproc prietenia legata în numele aceleasi identitati confesionale precum si a aspiratiilor de mai bine pentru elevii pe care, prin voia Domnului, îi avem în grija.