„În data de 29 noiembrie 2016, Ambasada României la Dublin a organizat o receptie cu ocazia Zilei Nationale a României, la Oak Room, Mansion House, vechea resedinta oficiala a „Lord Mayor”.
Au raspuns invitatiei Doamnei Ambasador Manuela Breazu, Excelenta Sa Arhiepiscopul Charles Brown, Nuntiul Apostolic la Dublin, membri ai Corpului Diplomatic si al lumii politice din capitala, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai Comunitatii românesti. Doamna Ambasador s-a referit în discursul sau la bunele relatii dintre Irlanda si România, la importanta comunitatii românesti din Irlanda precum si la prezenta ambelor tari în Uniunea Europeana.
Din partea Bisericilor românesti au fost prezenti Parintele dr. Coriolan Muresan de la Comunitatea Greco-Catolica si Parintele Eugen Tampu de la Comunitatea Romano-Catolica.
În data de 30 noiembrie Romanian Community of Ireland, cea mai importanta Asociatie a românilor din aceasta tara, a organizat o seara culturala dedicata Zilei Nationale a României. Domnul George Bratulescu, Presedintele Romanian Community of Ireland, i-a salutat pe cei prezenti cu un discurs în care a vorbit despre importanta Zilei de 1 Decembrie. Doamna Ambasador Manuela Breazu a vorbit despre progresele înregistrate de Ambasada în sprijinirea intereselor Comunitatii românesti din Irlanda. A urmat proiectia piesei de teatru „Take, Ianke si Cadar” si la final o agapa. Din partea Comunitatii Greco-Catolice a participat Parintele dr. Coriolan Muresan.
Pe 1 Decembrie românii au avut bucuria sa vada cel mai important Centru de conferinte din capitala Irlandei iluminat în culorile tricolorului românesc.