„În Sala „Traian Mosoiu” a Primariei din Oradea a avut astazi derularea proiectului „Rolul si locul femeii în societatea contemporana", cu tema „Femeia, tinta violentei – rolul actorilor educationali în combaterea acesteia". Proiectul a fost organizat de catre Uniunea Femeilor Bihor, care este o organizatie neguvernamentala si care are ca sfera de activitate educatia, cultura, protectia sociala, divertismentul si voluntariatul.
Evenimentul a constat într-o masa rotunda (prezentare, expunere, dezbatere, joc de rol, eseuri, desene, povesti de viata etc) la care au participat 210 elevi si cadre didactice de la 10 unitati de învatamânt din Oradea.

La eveniment au participat Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea,Anca Grama, purtatoarea de cuvânt a Primariei Oradea, deputatul Florica Chereches, prof. Szabo Csilla, consilier în Ministerul Educatiei Nationale, dr. Lucian Munteanu, poet si scriitor, Ana Gheorghies, vicepresedinta Uniunii Femeilor Bihor pe probleme de tineret, poeta Mihaela Dindelegan, consilier în domeniul organizarii de evenimente la Primaria Oradea, psihologul Alin Cretu, un reprezentant al Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor si un elev din partea Consiliului Judetean al Elevilor. Moderatoarea evenimentului a fost doamna profesor Angela Ana Pop, presedinta Uniunii Femeilor din Bihor.